ANNONCE

Reglerne for fitness-centre præciseret

24. oktober 2020 21:38 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Under badning, omklædning og aktiv træning skal der ikke bæres mundbind i landets fitnesscentre.

Reglerne for fitness-centre præciseret
Fitness-brugere skal ikke bruge mundbind mellem træningsmaskiner. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Der har efter fredagens udmelding om skærpede retningslinjer for brug af mundbind på offentlige steder været stor forvirring om reglerne for i særdeleshed fitnesscentre. Fitness World, der er landets største udbyder af fitnesscentre, meldte ud, at man skulle bære mundbind mellem de forskellige stationer, men det var en fejltolkning.

Man skal ikke have mundbind på, når man udøver sin idrætsaktivitet, fremgår det nemlig af en præcisering på Kulturministeriets hjemmeside, der er opdateret lørdag. Heller ikke i omklædningsrum og bade skal mundbindet bæres.

– Der vil dog være en undtagelse, hvis aktivitetens natur gør det umuligt at håndtere et krav om mundbind. Det gælder for eksempel i forbindelse med badning og i et omklædningsrum, står der.

Kravet skyldes, at det fra torsdag og frem til 2. januar bliver et påbud at bære mundbind indendørs på alle offentligt tilgængelige steder. Det vil blive håndhævet og overholdt i alle de centre, den store fitnesskæde Sats har i Danmark.

Det siger Malin Selander, som er chef for kommunikation og PR hos Sats i Norden, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

– Fra 29. oktober skal vores medlemmer have mundbind på, når de kommer og går fra vores centre, og når de er i vores centre og ikke udfører nogen træningsaktivitet. For eksempel når de går til og fra holdtræning eller mellem træningsmaskinerne, siger hun til Ritzau, men det er altså ikke nødvendigt ifølge ministeriet.

“Når man går ud af omklædningsrummet i sit idrætstøj, skal man ikke have mundbind eller visir på, heller ikke mellem maskinerne”, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Ud over fitnesscentrene skal der også bæres mundbind i eksempelvis supermarkeder, storcentre, biblioteker og på sygehuse. Det skærpede forsamlingsforbud på ti personer kommer til at ramme landets fitnesscentre.

For fitnesscentrene betyder det, at der under holdtræninger højest må deltage ti personer – inklusive instruktøren.

Fakta

Her er de nye mundbind-krav

Først var det et krav at bære mundbind i den offentlige transport. Så blev det også et krav at bære det, når man går og står på restauranter, barer og caféer.

Men fra torsdag og frem til 2. januar skal der bæres mundbind eller visir indendørs alle offentligt tilgængelige steder for danskere over 12 år, meddelte statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemøde fredag aften.

Her er nogle af de steder i det offentlige rum, der skal bæres mundbind eller visir:

* Ungdomsuddannelser, voksen- og videregående uddannelser. Må tages af i undervisningen.

* Kulturinstitutioner såsom biblioteker og museer.

* Idrætshaller.

* Biografer. Må tages af, når man sidder ned.

* Supermarkeder.

* Sygehuse og lægepraksisser.

* Fitnesscentre og svømmehaller. Dog ikke under træning, badning og omklædning.

* Partybusser.

* Al offentlig transport.

* På alle stationer, perroner og færgeterminaler.

* Restauranter, caféer og barer. Mundbind må tages af, når man sidder ned.

Kilder: Sundhedsministeriet og Kulturministeriet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu