ANNONCE

Reglerne for hviletid ændres midlertidigt

22. marts 2020 18:26 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er det aktuelle sygdomsudbrud, der er årsag til det.

Reglerne for hviletid ændres midlertidigt
Formålet med ændringen er at sikre, at der er chauffører nok på arbejde i Danmark. Genrefoto.

Udbruddet af coronavirus covid-19 gør, at Færdselsstyrelsen afskaffer et krav om et ugentligt hvil i de generelle krav for køre- og hviletid i Danmark. Det skriver Færdselsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Formålet med den midlertidige ændring er at sikre, at der er chauffører nok i arbejde til, at der eksempelvis kan blive bragt varer ud til butikker rundt i landet.

Derfor har man besluttet sig for at ændre på reglerne for køre- og hviletid, så reglerne i den kommende tid ser sådan ud:

”I perioden fra den 13. marts 2020 til og med den 11. april 2020 er reglerne om ugehvil – dvs. om afholdelse af det såkaldte regulære ugehvil på mindst 45 timer og reducerede ugehvil på mindst 24 timer, jf. køre- og hviletidsforordningens artikel 8, stk. 6, sat ud af kraft for al national godstransport i Danmark”.

Sådan er reglerne normalt

Som en del af reglerne om hviletid skal chauffører normalt gennemføre et ugentligt hvil. Det sådant hvil skal være på mindst 45 timer, og i løbet af en 14 dages arbejdsuge skal en chauffør gennemføre mindst to af sådanne hvil eller ét hvil på mindst 45 timer og et hvil på mindst 24 timer. Gør man det, skal man indenfor tre uger efter et forkortet hvil tage et reelt ugehvil, og der må ikke gå mere end seks døgn, før man gør det. Det skriver Færdselsstyrelsen.

Det betyder det for chauffører

Færdselsstyrelsen skriver, at ændringen kort og godt betyder, at chauffører, der kører gods i Danmark, til og med den 11. april 2020 kan ignorere det ellers påkrævede ugehvil, men at man derudover skal overholde reglerne for køre- og hviletid.

Chauffører anbefales i øvrigt at medbringe den officielle meddelelse om ændringen, når de er på arbejde i Danmark, mens ændringen er aktiv.

Du kan læse hele nyheden hos Færdselsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu