ANNONCE

Regnedreng skal blive folkelig

8. august 2012 10:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regnedreng skal blive folkelig
Billede mangler

Dansk Folkeparti får en leder i spidsen, der en dag kan blive statsminister. Sådan har den afgående formand Pia Kjærsgaard i hvert fald engang sagt om Kristian Thulesen Dahl.
Og selvom det måske ikke bliver tilfældet, så vidner det om Pia Kjærsgaards tillid til og respekt for den 43-årige kommende DF-formand.
Kristian Thulesen Dahl er kendt som den hårde og skarpe forhandler, der i årene med VKO-samarbejdet altid mødte godt forberedt op med tykke mapper fyldt med gule post-it sedler.
Men trods de til tider tilspidsede møder, er han også blevet opfattet som både kompetent, fair og som en hyggelig fyr.
Som arvtager efter Pia Kjærsgaard mener iagttagerne, at hans vigtigste opgave bliver at få flyttet opfattelsen af ham som en regnedreng over på den folkelige Kristian, hvis livret er flæskesteg og store passion – ud over politikken – er fodboldklubben Liverpool.
Men udlændingepolitikken – den vil fortsat være et omdrejningspunkt i Dansk Folkepartis politik. Her er der ikke umiddelbart udsigt til en ændret kurs efter formandsskiftet.
– Hans mentor har først og fremmest været Pia Kjærsgaard. Det er hendes fokus på udlændingepolitikken, som han i stigende grad har købt, sagde hans fætter, journalist Niels Thulesen Dahl i 2009, forud for udgivelsen af en portrætbog om den nye formand.
På de indre linjer har Kristian Thulesen Dahl ofte vist sin autoritet og sine lederevner, når han som gruppeformand har været nødt til at sætte partifæller på plads, der har forbrudt sig mod partilinjen.
– Han er mand, der både kan tale meget højt, hårdt og fast på partiets gruppemøder. Der har været eksempler på kammeratlige samtaler i partiet, som har været meget, meget ubehagelige for dem, som det er gået ud over, sagde Niels Thulesen Dahl i 2009.
Kristian Thulesen Dahl er paradoksalt nok ud af en radikal familie, hvor faren i 1970’erne var radikal kredsformand. Men faren stod senere bag et bemærkelsesværdigt skifte til Fremskridstpartiet og Mogens Glistrup.
Og unge Kristian fulgte som 13-årig med efter at faren tog ham med til et debatmøde med Glistrup i 1982.
Herefter meldte han sig ind i partiet, og fra 1989 var han folketingskandidat inden han i 1994 blev valgt ind. Det blev dog kun til et enkelt år i Fremskridtspartiet, inden partiet blev splittet og Dansk Folkeparti stiftet i 1995.
Thulesen Dahl var fra starten en del af Kjærsgaards inderkreds og de har frem til nu kørt et parløb. Et parløb der vil fortsætte, selvom rollerne skifter.
– Det skulle ikke undre mig, at jeg er politiker resten af livet, selv om jeg ofte har sagt, at det vil jeg ikke, har Kristian Thulesen Dahl tidligere sagt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu