Regnfronter giver lunt og vådt vejr

7. maj 2012 11:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Regnfronter giver lunt og vådt vejr
Billede mangler

Efter en weekend med nattefrost og kolde vinde kan danskerne igen se frem til lunere temperaturer de kommende dage. Til gengæld bliver vejret mere vådt.
Det fortæller vagtchef Thyge Rasmussen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).
Ugen begynder dog solrigt for de fleste danskere. Men ved Horsens skal publikum til 3. etape af Giro d’Italia huske paraplyen, når de følger cykelstjernerne langs ruten.
– Vi får stort set en tør dag med nogen elle ren del sol, men specielt i Østjylland bliver det noget mere skyet, og der kan falde nogle enkelte byger, siger Thyge Rasmussen.
Tirsdag trækker fronter ind over landet fra sydvest med masser af regn til flere dele af landet. DMI forventer nedbørsmængder på omkring 10 millimeter.
– Især Jylland og Fyn vil få forholdsvis vedvarende regn, mens det stort set holder tørt på Sjælland og Lolland-Falster, fortæller vagtchefen.
Til gengæld bliver det varmere og temperaturen stiger til omkring 15 grader. Resten af ugedagene byder på ustadigt forårsvejr.
– Onsdag starter det ud med regn, men så klarer det op, og solen kommer frem. Torsdag og fredag veksler det mellem sol og regn, oplyser Thyge Rasmussen, som på baggrund af de foreløbige prognoser dog spår tørt vejr i den kommende weekend.
De seneste dage har flere danskere oplevet nattefrost, men termometeret skulle ifølge DMI gerne holde sig over frysepunktet i denne uge.
– Natten til mandag har det været helt nede på to til tre graders frost i det indre Jylland. Men det skulle nu være slut, siger vagtchefen.
Heller ikke de kolde vinde får lov til at fortsætte de kommende dage.
– Der kan komme frisk vind fra vestlige retninger, men det bliver ikke så køligt, som vi har haft i weekenden, siger Thyge Rasmussen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu