ANNONCE

Regnkaos: Tre måneders vand på et døgn

5. februar 2020 13:29 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er reelt kaos i et område af New Zealand, hvor det i begyndelsen af ugen regnede så meget, at det næsten ikke er til at fatte.

Turister måtte flyves bort i helikoptere fra et populært udflugtsområde på New Zealands sydlige ø, hvor massive regnskyl i begyndelsen af ugen har ødelagt og oversvømmet store dele af infrastrukturen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det skriver lokale medier, der i de seneste dage har været travlt beskæftiget med det voldsomme nedbør, der har medført stormflod og ekstremt forhøjet vandstand i området Southland. I alt er der på bare et døgn den 3. februar faldet 312 milllimeter regn.

Rundt regnet svarer det til, hvad der falder i Danmark på knap tre måneder – når det regner rigtig meget her hjemme.

Hentet med helikoptere

De lokale myndigheder har nu i flere dage advaret borgere og andre,d er opholder sig i området, der er hårdt ramt. På grund af den meget forhøjede vandstand er adskillige veje fuldstændig lukkede – og er det altså stadig onsdag.

For eksempel blev en gruppe busturister tirsdag hentet i helikoptere, da et af New Zealands kendte turistmål, fjorden Milford Sound, ikke længere var tilgængelig via almindelig vej. Det lokale beredskab kunne meddele, at 195 turister opholdt sig der.

Mange steder i området er folk fuldkommen afskåret fra at bevæge sig udenfor.

Spærret ugen ud

New Zealands pendant til vejdirektoratet forventer, at flere af områdets veje vil være spærret ugen ud som følge af oversvømmelser og ødelæggelser.

Der er indtil videre kun melding om mindre tilskadekomst. Flere byer blev evakueret i dagene efter regnskyllet, fordi Mataura-floden er gået massivt over sine bredder. Det gik for eksempel ud over byen Gore, hvor alle borgere blev anmodet om at forlade deres hjem.

Lokale myndigheder erklærede tirsdag middag dansk tid såkaldt undtagelsestilstand i området ved Milford Sound, der ligger på vestkysten af den sydlige ø. Fjorden prydes af høje bjergsider, vandfald og generelt smukke naturoplevelser.

Kilder: ABC News AU og New Zealand Herald

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu