ANNONCE

Rejser til Kenya: Mary kæmper for kvinder

12. november 2019 07:02 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Kronprinsesse Mary deltager i Nairobi Summit i Kenya fra den 12. november. Topmødet har til formål at fremme kvinders rettigheder.

Kronprinsesse Mary har et par travle dage foran sig.

Fra den 12. til den 14. november er kronprinsessen til stede ved et topmøde i Nairobi, som Danmark er medvært på.

Artiklen fortsætter efter videoen

På topmødet skal kronprinsessen deltage i paneler, debatter og middage, hvis formål er at opfylde kvinder og pigers rettigheder. En sag, som står kronprinsessen meget nær.

Det fremgår af Kongehusets hjemmeside.

Kæmper for kvinder

Sammen med Danmarks udviklingsminister Rasmus Prehn er kronprinsesse Mary en del af Danmarks repræsentanter ved Nairobi Summit on ICDP25: Accelerating the Promise.

Her skal kronprinsessen blandt andet levere en åbningstale, fungere som moderator og deltage i paneler.

På topmødet er kvinder og pigers rettigheder omdrejningspunkt.

25-året for handlingsplan

Topmødet har en helt særlig karakter i år, da det markerer, at det er 25 år siden, 179 lande vedtog Kairohandlingsplanen.

En handlingsplan som gav kvinder og piger ret til at bestemme over deres egen krop fremfor befolkningskontrol og begrænsning af fødseltal.

Selv om der er sket meget på området de seneste 25 år, er der fortsat grundlag for at fokusere på kvinder og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder.

Fortaler og medvært

Kronprinsessen og Danmark har en særlig rolle ved topmødet, da det er Danmark, der i samarbejde med Kenya og FNs Befolkningsfond, UNFPA, der er værter for konferencen.

Det er i kraft af kronprinsesse Marys titel som protektor for UNFPA, at hun deltager.

Men derudover er kronprinsesse Mary aktiv fortaler for kvinder og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder, som hun også tidligere har ytret sin meninger om særligt i sit arbejde med relation til FN, ligesom dette topmøde også er.

På førstedagen af topmødet skal kronprinsessen da også – i kraft af sin rolle som medvært – holde tale ved velkomstceremonien.

Paneldebatter, moderator-jobs og middage

Kronprinsesse Mary får nok at se til ved topmødet.

Hun skal blandt andet overvære en del paneldebatter, mens hun også i udvalgte paneldebatter blandt andet Investing in Education to invest in A Better Future deltager som vært. Det fremgår af Kongehusets kalender.

Ligeledes skal kronprinsessen også fungere som moderator i flere debatter herunder Meet the Leader og parallelarrangementet om Beijing+25 ved topmødet.

Der bliver da også tid for kronprinsessen til at nyde sanger Youssou N’Dours optræden.

Tirsdag aften deltager kronprinsesse Mary i en middag, som Monica Juma, der er Kenyas udenrigsminister, er vært for.

Onsdag står udelukkende i paneldebattens tegn for kronprinsessen, der deltager i sit sidste panel ved topmødet klokken 13.00, hvor signatursessionen Fulfilling the Promis of Cairo in a Fragile World skydes i gang.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu