ANNONCE

Husk passet: Ellers kan turen til Tyskland blive både dyr og besværlig

31. januar 2020 10:47 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Svaret er ja! Hvis du skal til Tyskland, er det vigtigt at huske at tage passet med. At blive stoppet uden pas kan nemlig få alvorlige konsekvenser.

Husk passet: Ellers kan turen til Tyskland blive både dyr og besværlig
Når du rejser til tyskland er der en vigtig ting: husk dit pas. Du skal nemlig have pas til Tyskland for at komme over grænsen.

Skal man have pas med til Tyskland og hvorfor skal man have sit pas til Tyskland med når man rejser til Tyskland og tilbage til Danmark igen?

Det er der tilsyneladende stadig mange, der er i tvivl om, for det er en af de ting, der bliver søgt meget på Google.

Derfor giver vi dig her en klar oversigt over hvad reglerne er for danskere, der rejser til Tyskland – og hvad kan der ske, hvis man glemmer passet?

Ifølge Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Polti er det faktisk ganske simpelt, hvad angår spørgsmålet om pas ved rejser til Tyskland. Det bliver nemlig slået fast i paragraf to i den danske paslov, at danske statsborgere  være i besiddelse af et gyldigt pas, når de krydser den danske grænse. Og derfor skal du selvfølgelig også huske dit pas til Tyskland.

– Sådan har det altid været, og det er uanset om, man rejser ind eller ud af landet, siger hun.

De eneste lande, der er undtaget fra denne regel er Finland, Island, Norge og Sverige.

Rejser til Tyskland uden pas kan koste bøde

Hvis man som dansk statsborger bliver standset i den danske grænsekontrol på vej hjem fra Tyskland uden sit pas på sig, kan det blive en ubehagelig oplevelse. For det første kan man få en bøde på 600 kroner – eller endda på 1.000 kroner, hvis man slet ikke har et gyldigt pas.

Artiklen fortsætter under videoen

Derudover kan det komme til at tage lang tid, får man lov til at komme ind i landet igen.

– Når du skal ind igen, skal du jo have passet med, for at vi kan se, hvem du er, siger Helle Lundberg.

– Så skal man i gang med at se, om man kan fastslå folks identitet på andre måder, og det kan tage et stykke tid. Så bliver man holdt ind og tilbageholdt, ind til politiet har sikret sig, hvem man er, og at man rent faktisk er dansk statsborger.

Skal sikre sig identitet

Det kan godt være en besværlig omgang, der kræver at politiet tjekker oplysninger efter i forskellige registre, og det er for eksempel ikke identifikation nok i sig selv med et kørekort.

– Vi prøver at gøre det så ubureaukratisk som muligt, men vi skal jo sikre os, hvem personen er, siger Helle Lundberg.

Derudover er det ifølge Udenrigsministeriet også et krav fra tysk side, at danske statsborgere har et gyldigt pas med sig under ophold i Tyskland.

Selvom Tyskland ligesom Danmark er et Schengen-land, hvor man som udgangspunkt ikke skal vise pas for indrejse fra et andet Schengen-land, bør du stadig have dit pas med dig, for at du kan bevise din identitet, hvis det bliver nødvendigt – f.eks. hvis du stoppes af politiet eller skal om bord i et fly osv.

Dermed kan det siges helt enkelt: Ved rejser til Tyskland skal du huske at have dit pas med, og så skulle alt forløbe smertefrit.

Skal man have pas til Tyskland?

-Ja, det skal du. Og du skal have det med hver gang. Både når du skal til Tyskland og når du skal tilbage til Danmark igen.

Hvorfor skal man have pas med, når man rejser til Tyskland?

– Det skal man for at kunne bevise sin identitet. I den danske paslovs paragraf 2 står der, at danske statsborgere  være i besiddelse af et gyldigt pas, når de krydser den danske grænse. 

Hvad hvis man bare skal en tur i en grænsebutik?

– Så skal du også have dit pas med. For du krydser jo den dansk-tyske grænse og dermed skal du i princippet kunne vise dit pas.

Hvad sker der hvis man ikke har pas med og bliver stoppet?

– Man får en bøde på 600 kroner – eller endda på 1.000 kroner, hvis man slet ikke har et gyldigt pas.

Kan man overhovedet komme ind i Danmark igen uden pas?

-Hvis du bliver stoppet, så kan det tage lidt tid inden politiet får lavet en 100 procent sikker identifikation af dig. Det sker ved at spørge i forskellige registre. Men du skal nok få lov at komme ind, hvis du altså er dansk statsborger og har lovlig opholdstilladelse.

Hvad søger folk på Google om pas til Tyskland?

– “skal man have pas med til tyskland”, “pas til tyskland”, “pas tyskland”, “skal man have pas til tyskland”, “udløbet pas til tyskland”, “glemt pas tyskland bøde”, “skal man bruge pas til tyskland” og “glemt pas tyskland bøde”

Du kan i øvrigt læse alt, hvad der er værd at vide om de danske pasregler i vores artikel om pas.

Vil du læse mere om Tyskland, så kan du gøre det her

Fakta

Ind- og udrejse til og fra Danmark

De danske pasregler er fastsat i Pasloven, hvor kapitel om pastvang samt ud- og indrejse lyder som følger:

Paragraf 1. Danske statsborgere kan udrejse til og indrejse fra Finland, Island, Norge og Sverige uden at være i besiddelse af pas eller anden rejselegitimation.

Paragraf 2. I øvrigt skal danske statsborgere ved udrejse fra og ankomst til landet være i besiddelse af pas. Rigspolitichefen kan dog i særlige tilfælde tillade ud- og indrejse for danske statsborgere, uanset at vedkommende ikke kan legitimere sig ved pas.

Kilde: Retsinformation.dk

Fakta

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu