ANNONCE

Går dit rejseselskab konkurs: Her er de nye regler

3. juli 2018 13:43 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der er kommet nye regler, der skal gøre forholdene for os forbrugere bedre

Går dit rejseselskab konkurs: Her er de nye regler
Det er værd at sætte sig ind i reglerne inden man stiger ombord.

Går dit rejseselskab konkurs, så er reglerne for, hvornår man kan få erstatning nu blevet udvidet.

For fra 1. juli dækker Rejsegarantifonden også, hvis man har købt en såkaldt sammensat rejse.

En forklaring på, hvad en sammensat rejse er, kan findes i faktaboksen nedenfor.

Fakta

Sammensat rejse

Et sammensat rejsearrangement består af mindst to forskellige typer rejseydelser, fx fly og hotel, som indgår i den samme rejse eller ferie.

Det kan fx være et sammensat rejsearrangement, hvis du efter at have købt den første rejseydelse, fx et hotelværelse, på rejsebureauets hjemmeside bliver præsenteret for en række tilbud på en eller flere yderligere rejseydelser, fx billeje, som rejsebureauet formidler for en anden rejseudbyder. Det kan fx være via et pop op-vindue, som dukker op, efter du har betalt for den første rejseydelse. Du betaler for de to rejseydelser hver for sig.

Det er ikke et sammensat rejsearrangement, hvis du køber to rejseydelser uafhængigt af hinanden, og den første rejseudbyder ikke har formidlet kontakt til den anden rejseudbyder.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen råder forbrugerne til at være opmærksomme på, at hver enkelt udbyder er ansvarlig for at levere sin del af rejsen. Det er kun den rejseudbyder, som har formidlet det sammensatte rejsearrangement, der skal stille en garanti, som beskytter dig, hvis rejseudbyderen går konkurs.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Rejseselskab konkurs: Her er du beskyttet

Tidligere dækkede Rejsegarantifonden kun ved hele pakkerejser og flybilletter.

Med tilføjelsen af sammensatte rejser, er endnu flere feriegæster nu beskyttet mod konkurser hos rejseselskaberne på sommerferien.

– Den digitale udvikling har givet rejselystne danskere bedre muligheder for selv at sammensætte deres rejse, og mange danskere køber netop deres rejse på nettet. De nye regler sikrer, at forbrugere, der har købt et sammensat rejsearrangement, fremover er beskyttet, hvis rejseudbyderen går konkurs, forklarer souschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann i en pressemeddelelse.

Går dit rejseselskab konkurs er der derfor nu større muligheder for erstatning hos Rejsegarantifonden. Alle mulighederne er samlet i faktaboksen nedenfor.

Fakta

Hvad dækker Rejsegarantifonden?

Hovedreglen er, at fonden dækker:

  • pakkerejser, der er købt af dansketablerede rejseudbydere eller formidlere for udenlandske rejsearrangører. Når du køber en pakkerejse, er rejseudbyderen ansvarlig for, at alle dele i pakken bliver leveret.
  • sammensatte rejsearrangementer, hvor du har købt mindst to forskellige typer rejseydelser, som indgår i den samme rejse eller ferie, uden at det udgør en pakkerejse. Et sammensat rejsearrangement kan fx være, hvis du betaler for fx fly og hotel hver for sig, men køber dem samme sted. Ved et sammensat rejsearrangement er hver enkelt leverandør ansvarlig for at levere sin del af rejsen. Du skal være opmærksom på, at Rejsegarantifonden ikke nødvendigvis dækker hele det sammensatte rejsearrangement. Læs mere i afsnittet om sammensatte rejsearrangementer.
  • Desuden kan fonden sørge for hjemrejse, hvis du alene har købt en flyrejse, og hvis flyselskabet går konkurs. Det er en forudsætning, at du har en hjemrejsebillet til en dansk lufthavn.

Fonden dækker ikke, hvis pakkerejsen eller det sammensatte rejsearrangement varer under 24 timer, medmindre de omfatter en overnatning.

Rejsegarantifondens dækning sker ved garantier stillet af rejseudbyderne og en særskilt flykonkursordning, der finansieres via et passagerbidrag på 2 kroner per afrejst passager fra en dansk lufthavn.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu