ANNONCE

Rejsevejledning for kinesisk provins ændret

29. januar 2020 17:29 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flere flyselskaber dropper rejser til og fra Kina.

Udenrigsministeriet fraråder fra i dag, 29. januar 2020, alle rejser til den kinesiske provins Hubei.

Det sker blandt andet som konsekvens af, at det bliver fortsat sværere at komme ud af Kina, efter at det tyske luftfartsselskab Lufthansa samt partnerselskaberne Swiss Airlines og Austrian Airlines har suspenderet alle flyvninger til og fra Kina på grund af den coronavirus, der er i udbrud for tiden.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Suspenderingen er indtil videre gældende indtil 9. februar. Onsdag morgen landede et fly fra Lufthansa i den kinesiske by Nanjing. Om bord var en passager, der mistænkes for at være smittet med coronavirus. Det har Lufthansa bekræftet til det tyske nyhedsbureau dpa.

Det er endnu uvist, om passageren er smittet med coronavirus. Der er tale om en kinesisk mand, der for to uger siden var i storbyen Wuhan i Kina. Det er herfra, virussen er udsprunget.

Manden hostede, og der er risiko for, at han er smittet med det frygtede virus. Han var om bord på et fly, der fløj fra Frankfurt i Tyskland til Nanjing i Kina.

Flere flyselskaber dropper Kina

De tre flyselskaber er ikke de eneste, der ikke flyver til og fra Kina. British Airways har tidligere onsdag annonceret, at alle fly til og fra Kina er suspenderet.

En række andre luftfartsselskaber rundt om i verden, heriblandt det indonesiske Lion Air og det russiske Urals Airlines, har meddelt, at de indstiller flyvninger til Kina eller med kinesiske passagerer.

Air France meddelte i sidste uge, at det indstiller flyvninger til Wuhan, men selskabet flyver stadig til Beijing og Shanghai.

Udenrigsministeriet skriver, at de kinesiske myndigheder har indført omfattende tiltag, blandt andet rejserestriktioner, i flere kinesiske provinser, for at begrænse udbruddet af den frygtede virus.

Kombineret med at flere og flere flyselskaber ikke vil flyve til Kina, uanset destination i landet, vælger Udenrigsministeriet altså at skærpe deres rejseanbefaling.

Status er nu, at alle rejser til provinsen Hubei frarådes, og vælger man alligevel at rejse til provinsen, bør man søge professionel rådgivning.

Ingen restriktioner mod rejser til Kina

Udenrigsministeriet skriver, at Sundhedsstyrelsen fortsat ikke vurderer, at der er sundhedsfagligt grundlag for at indføre reelle rejserestriktioner til Kina på nuværende tidspunkt.

Du kan i galleriet til denne artikel se Sundhedsstyrelsens råd til, hvordan du undgår at blive smittet med virus.

Mens ingen i Danmark endnu har fået konstateret coronavirus, er det en anden snak i Finland. Her har man onsdag bekræftet det første tilfælde af coronavirus hos en kinesisk turist.

Patienten, der er kinesisk turist, kommer fra Wuhan. I skrivende stund er vedkommende isoleret på centralsygehuset i Lapland.

– Det var ventet, at virusset ville komme via turister til Finland. Risikoen for, at virusset spreder sig i Finland, er stadig vældig lille, så der er ingen grund til uro, siger THL’s direktør, Mika Salminen, til Yle.

Det er det første bekræftede tilfælde af coronavirus i Norden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu