ANNONCE

Rekord: Udbudstid nærmer sig ni måneder

13. oktober 2011 09:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rekord: Udbudstid nærmer sig ni måneder
Billede mangler

Udbudstiderne på parcel- og rækkehuse nærmer sig ni måneder og har aldrig været længere
Selvom priserne på salgsskiltene er lavere end sidste år samt at der har været et mindre fald i antallet af udbudte bolger, så viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for august 2011, at liggetiden aldrig har været højere.
– Den seneste måneds fald i antallet af boliger, der står til salg, er desværre ikke udtryk for, at det går bedre på boligmarkedet. Der står fortsat væsentlig flere boliger til salg end sidste år. Der er også rekordlange udbudstider på parcel- og rækkehuse. Især i yderområderne er der opbygget en pukkel af huse, som har stået længe uden at blive solgt. Det er med til at lægge ekstra pres på boligmarkedet, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
De parcel- og rækkehuse, som står til salg, har som gennemsnit været på markedet i tæt på ni måneder. Det er det højeste landsniveau registreret i statistikken siden 2004. De længste udbudstider findes udenfor landets største byområder. Udbudte huse i Vest- og Sydsjælland har eksempelvis stået længst tid på markedet med gennemsnitligt 11 måneder. Også på Bornholm, Nordjylland og Vestjylland ligger udbudstiderne på huse over landsgennemsnittet med 10-11 måneder. De korteste udbudstider er i Hovedstaden med gennemsnitligt fem måneder for udbudte parcel- og rækkehuse.
På husene er priserne på salgsskiltene 3,1 pct. lavere end sidste år – som gennemsnit. De største prissænkninger har fundet sted i Nordsjælland samt Vest- og Sydsjælland med tæt på seks procent. I Hovedstaden er priserne på salgsskiltene stort set uændrede.
– Der er betydelig forskel på boligmarkedet i Hovedstaden og resten af landet. I Hovedstaden står huse til salg i kortere tid, og sælgerne har ikke sænket priserne. I landets yderområder har boligmarkedet bevæget sig helt ud i slæbesporet. De lavere priser på salgsskiltene har ikke været tilstrækkelige til for alvor at lokke køberne frem. Der har sneget sig en betydelig usikkerhed ind i dansk økonomi. Det er svært for unge at komme ind på arbejdsmarkedet, og folk i job ser ikke længere så lyst på fremtiden som tidligere. Den usikkerhed rammer især hårdt uden for landets største byer, konstaterer Ane Arnth Jensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu