ANNONCE

Rekorddårlig julehandel lukkede skidt år

1. februar 2012 11:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rekorddårlig julehandel lukkede skidt år
Billede mangler

Der blev ikke puttet så mange ænder, pakker og andet julestads i indkøbsvognen i 2011. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.
Julehandlen var i 2011 mindre end i 2010. Detailsalget faldt i december 2011 med 1,2 procent målt i forhold til december 2010. Faktisk var sidste års julehandel den dårligste siden 2003.
Det var både på fødevarer og personlige goder som tøj, at danskerne holdt igen, og tallene vækker bekymring hos Dansk Erhverv.
“De økonomiske udsigter for 2012 er fortsat præget af en mærkbar usikkerhed, og forbrugerne holder indtil videre fortsat pengene tæt til kroppen, hvilket den svage julehandel i særdeleshed bekræfter. Normalt oplever man, at forbrugerne i forbindelse med bl.a. julehøjtiden midlertidigt øger forbrugskvoten. Det har dog ikke været tilfældet for julen 2011, hvilket bekræfter, at der forsat hersker en udpræget pessimisme blandt forbrugerne,” siger cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Erhverv.
Ifølge Nykredit har den økonomiske krise i Europa fået danskerne til at vælge opsparing og gældsnedbringelse, hvilket har overladt færre penge til det generelle forbrug.
Arbejdernes Landsbanks cheføkonom Lone Kjærgaard forudser, at forbrugertilliden fortsat vil være dårlig i 2012.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu