Rekordresultat for Haldor Topsøe

15. marts 2013 10:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rekordresultat for Haldor Topsøe
Billede mangler

Der er behov for et renere miljø og mere energieffektive virksomheder, og det nyder den danske industrivirksomhed Haldor Topsøe godt af. Virksomhedens omsætning gik i vejet med 19 pct. sidste år og endte på 5,24 mia. kr. Det gav et resultat af den primære drift på 593 mio. kr., hvilket er 126 mio. kr. mere end året før. Samlet giver det et rekordresultat for selskabet.

Det fremgår af selskabets årsrapport, der netop er udsendt.

Haldor Topsøe er førende inden for blandt andet procesteknologi, fremstilling af kemiske produkter og miljørigtige energiprocesser. Og det er på stort set alle fronter, at der har været fremgang i 2012.

Selskabet skriver selv, at det skyldes den globale udfordring relateret til miljøet, energieffektivisering samt produktionen af fødevarer. Der er fuld gang i ekspansionen og moderniseringen af den kemiske industri, af kraftværksindustrien og raffinaderierne, og det giver Haldor Topsøe gode muligheder i alle regioner verden over.

»På verdensplan står over for nogle miljømæssige udfordringer kombineret med en stærkt voksende efterspørgsel efter energi og stigende energipriser, knaphed på ressourcer og store udfordringer med den nødvendige fødevareproduktion, siger CEO i Haldor Topsøe, Bjerne S. Clausen.

»Disse store bevægelser er den drivende kraft i vores vækst, fordi de teknologier og løsninger, vi leverer kan være med til at give nogle svar på de udfordringer,« siger Bjerne S. Clausen.

Sidste år trimmede Haldor Topsøe virksomheden med en koncentration omkring tre forretningsenheder i form af kemi, miljø og raffinaderi. Herudover er der en enhed, der skal fokusere på nye forretningsområder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu