Rektor fængslet for at gøre elev gravid

6. februar 2013 13:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rektor fængslet for at gøre elev gravid
Billede mangler

NORGE: En tidligere skoleleder fra det nordlige Norge er blevet idømt tre og et halvt års fængsel for at have haft seksuel omgang med en tidligere elev. En elev, som han gjorde gravid to gange.

 

Pigen var 15 år og gik i ottende klasse, da rektoren indledte et forhold til hende. Manden er fundet skyldig i alvorligt og vedvarende misbrug af tillid og sin stilling som rektor for at dække egne seksuelle behov.

Pigen blev tiltrukket af den 28 år ældre skoleleder, og de knyttede kæreste-lignende bånd, skriver avisen Nordland.

Den tidligere rektor har nægtet sig skyldig i anklagerne og i, at han skulle være far til de to børn, som pigen siden aborterede. Rektoren ankede dommen til den norske højesteret, men den øverste domstol har imidlertid afvist at tage sagen op, og dermed ligger dommen fast. Ud over fængselsstraffen skal den 51-årige mand betale en erstatning på 200.000 kroner til pigen.

– Det er godt, at vi endelig kan sætte et punktum i den her sag. Det har været en smertefuld og vanskelig tid for hende, siger pigens bistandsadvokat, Kristin Fagerheim Hammervik.

Advokaten betegner den nu 23-årige pige som ressourcestærk, og glæder sig på pigens vegne, fordi hun nu kan lægge »den onde sag bag sig«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu