Rektor får fratrædelsesgodtgørelse for at fortsætte

3. marts 2013 03:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rektor får fratrædelsesgodtgørelse for at fortsætte
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R), vil give håndværkere bedre mulighed for at videreuddanne sig.

Rektor ved Københavns Universitet Ralf Hemmingsen får en stor fratrædelsesgodtgørelse, selv om han lige er blevet genansat i samme stilling, skriver Politiken.

 

Og når han om fire år stopper som rektor i en alder af 67 år med ret til at gå tilbage til et job som professor, får han udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse igen. Det sikrer ham samlet omkring en million kroner, fremgår det af Københavns Universitets ansættelseskontrakter med Ralf Hemmingsen, som efter otte år som rektor er blevet genansat i stillingen frem til 2017.
Professor Flemming Ipsen fra Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet kalder ordningen absurd.

»Jeg fatter ikke, hvordan Københavns Universitet kan gå med til det. Det lyder helt meningsløst, og ordningen burde bortfalde. Man kan lave mange mærkelige ting i det private, fordi det er virksomhedens egne penge, der bliver jongleret med. Men her er det skatteydernes penge, der bliver kørt rundt med, så det ser bestemt ikke kønt ud«, siger han til avisen.

Ralf Hemmingsen mener ikke, at der er noget usædvanligt i aftalen. Om det er rimeligt, at han får fratrædelsesgodtgørelse, når han fortsætter i jobbet, vil han ikke udtale sig om.

»Det vil jeg lade bestyrelsen vurdere. Jeg har en ansættelseskontrakt, som både bestyrelse og forbundet har godkendt inden for ministeriets regler, og en fratrædelsesgodtgørelse er almindeligt forekommende. Der er intet usædvanligt i den«, siger rektor.

Ifølge formanden for universitetets bestyrelse, Nils Strandberg Pedersen, er udbetalingen fuldstændig efter reglerne og retningslinjerne.

Han vil ikke vurdere rimeligheden i at betale fratrædelsesgodtgørelse til en ansat, der fortsætter i stillingen.

»Om det er rimeligt eller ej, skal jeg ikke kunne sige. Men sådan er det. Det står ikke i min magt at lave det om«, siger han til Politiken.

Ralf Hemmingsens løn er ifølge avisen i dag på små 2 millioner kr. inklusive pension.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu