Rektor måtte gå efter sex-sag mod en elev

11. december 2017 17:42 | Af: Newsbreak.dk

Pablo Llambias stoppede i jobbet som rektor for Forfatterskolen, selv om hans ansættelse netop var forlænget med fire år. Sexchikane mod en tidligere elev var forklaringen.

Rektor måtte gå efter sex-sag mod en elev
Pablo Llambias, tidl. rektor på forfatterskolen. Arkivfoto: Scanpix.

Forfatterskolens tidligere leder Pablo Llambias måtte stoppe som rektor som følge af en sag om sexchikane over for en af skolens elever.

Det skriver Politiken.

Da Llambias for to et halvt år siden meddelte, at han stoppede, var hans ansættelse netop blevet forlænget med yderligere fire år, men hans forklaring var dengang, at han fremover ville bruge mere tid på sit eget forfatterskab.

Politiken var i sidste uge i kontakt med Forfatterskolens nuværende bestyrelse, som bekræftede, at skolens nye adfærdsregler om vold, alkoholmisbrug, mobning og sexchikane var udarbejdet på baggrund af en konkret sag på Forfatterskolen, men at bestyrelsen ikke kunne kommentere yderligere på grund af sin tavshedspligt.

Formand bekræfter

Nu bekræfter skolens bestyrelsesformand, Bodil Marie Stavning Thomsen, at sagen handlede om Pablo Llambias og en kvindelig studerende.

– Både Llambias og den studerende, Nanna Storr-Hansen, har selv omtalt sagen, og jeg synes, det er godt, at den nu kommer ud i offentligheden, og at der med #MeToo-bevægelsen er kommet en platform, hvor man som krænket har mulighed for at blive hørt. Det er dejligt, at vi uforbeholdent kan erklære vores støtte til den studerende, Nanna Storr-Hansen, for den slags bør ikke foregå, men vi kan ikke på grund af vores tavshedspligt kommentere sagen yderligere«, siger Bodil Marie Stavning Thomsen til Politiken.

Du kan se den studerendes forklaring på Facebook her:

Kilde: Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu