ANNONCE

Fem råd: Sådan gør du ovnen ren efter julemaden

24. december 2020 20:51 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En ren ovn efter julemaden kan virke som et uoverskueligt projekt. Men det er kun, hvis du ikke ved, hvordan du skal gøre.

Det er ikke umuligt at få en ren ovn efter julemaden, men det kræver en indsats. Til gengæld findes der en masse gode råd, der kan gøre det lettere.

Bolius skriver, at det ikke er svært at få en ren ovn efter julemaden, men man bør altså være forberedt på, at det ikke nødvendigvis bliver den letteste opgave, man sætter sig for at løse i dagene efter jul.

Bolius fraråder, at man giver sig i kast med alverdens specialprodukter lavet specifikt til at rengøre en ovn. Det kan godt være, at de gør rengøringen lidt lettere, men samtidig er de ikke særligt gode ved miljøet, og man kommer langt med brun sæbe.

Ren ovn efter julemaden med gamle metoder

Den brune sæbe skal være af den fede slags. Det skal ikke være et flydende blandingsprodukt, for så har du ikke mulighed for faktisk at smøre det ud på de flader, der skal gøres rene.

Det eneste, du derudover skal bruge, er en beskidt ovn, arbejdshandsker, en gammel børste, skuresvampe og tålmodighed.

Guiden, du kan se i galleriet, lader nemlig tiden arbejde for dig, og en hel del af tiden, med at gøre ovnen ren, går faktisk med at vente.

I sidste ende skal du selvfølgelig også bruge knofedt. Men det slipper man aldrig for, hvis man vil have noget ordentligt rent.

Har du læst vores andre husholdningsartikler? Du får et udpluk af dem her:

Vasker du også dit tøj helt forkert?

Disse ting må du ikke tørre i tørretumbleren

10 ting du ALDRIG må sætte i opvaskemaskinen

Disse ting må du ikke skylle ud i håndvasken

Kilde: Bolius.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu