ANNONCE

Rengøringstip: Det her kan du bruge eddike til

4. september 2019 12:02 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det er ikke kun i madlavning, at eddike kan bruges.

De fleste ved om eddike, at det er surt. Det fungerer formidabelt, når der skal syltes. Men eddike kan så meget mere – og du kan så meget mere med det.

Faktisk er eddike lidt af et mirakelmiddel, når rengøringsvanviddet overtager dig, for det kan få selv de mest beskidte ting til igen at skinne. Det skriver ALT.

I galleriet ovenfor kan du se, hvad du kan eddike til, når du skal gøre rent.

Spejlblanke overflader

Du kender helt sikkert problemet med synlige striber, når du med knofedt har forsøgt at få spejlet rent. Eller du har pudset dine briller i god tro om, at du nu ser klarere. Det er bare ikke altid, at det lykkedes.

Men det gør det, hvis du bruger en blanding af eddike og vand. Kom to tredjedele vand og en tredjedel eddike i en forstøverflaske. Tilsæt et par dråber opvaskemiddel. Ryst flasken grundigt.

Nu har du dit helt eget pudsemiddel, der med garanti giver spejlblanke briller, vinduer og spejle.

Vælg den rigtige eddike

Det er ikke alt eddike, du kan bruge til rengøring.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Lys eddike er en ufarvet lagereddike med fem procent eddikesyre, og den fungerer godt til rengøring. Mens husholdningseddike, der indeholder 10 procent eddikesyre er beregnet til rengøringsopgaver i hjemmet.

Derudover kan du gøre brug af eddikesyre, der indeholder 32 procent eddikesyre, når du skal fjerne kalk. Men husk at åben et vindue, for det er kemisk fremstillet af metanol.

Den brune lagereddike, som du kender fra supermarkederne skal du ikke bruge til rengøring. Den er fremstillet til at bruge i madlavning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu