Drømmer du om et rent køkken? Start med at rengøre de klammeste ting

21. marts 2018 12:19 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Man får et rent køkken med flid og knofedt, og ved at vide hvor og hvordan, man skal starte. Her kan du se de virkelig klamme ting, dit køkken gemmer på og hvordan, du gør dem rene.

Hvis du gerne vil have et rent køkken og gerne vil holde dit køkken rent, bør du først og fremmest sikre dig, at de syv ting, der er i galleriet til denne artikel, er rene. Ifølge Idenyt, er de nemlig blandt de klammeste steder i dit køkken, og derfor bør de holdes særligt rene.

Derudover skriver Bolius, at du bedst gør dit køkken rent ved at starte med at smide de gamle klude og vaskestykker til vask og finde rene tekstikler frem. For at give dig bedst mulighed for at skrubbe igennem, bør du også trække i et par gummihandsker, så du skåner dine hænder.

Når du ser igennem billederne i galleriet, går det også op for dig, hvor mange forskellige ting, du skal gøre grundigt rent, og fordi de hver især er klamme på hver deres måde, er det vigtigt, at du skifter klud ofte. Bolius skriver, at du på den måde minimerer risikoen for at sprede bakterier fra én overflade til en anden.

Et rent køkken kommer af den rigtige sæbe

Derudover skal du sikre dig, at du bruger det rigtige middel til at fjerne de forskellige ting. Sæbe er godt til at opløse fedt, mens eddike er godt til at fjerne kalkpletter med. Politiken anbefaler i øvrigt, at du starter med at gå dit køkken igennem for at se, om du har noget stående fremme, du alligevel ikke bruger.

Når der bliver lavet mad i et køkken, har ting, der står fremme, let ved at blive snavsede og fedtede. Det er derfor en fordel at pakke dem væk, eller, som Politiken skriver, at tænke over dit køkken som en arbejdsplads; skær alt det overflødige fra.

Ønsker du at holde fast i et rent køkken, er det øvrigt vigtigt, at du gør det rent ofte og gerne grundigt. Det kan i den henseende være smart at starte med de ting, du finder i galleriet til denne artikel; der er tale om ting, vi bruger ofte, og alene derfor, er der tale om ting, der let bliver ulækre og på den måde spolerer drømmen om et rent køkken.

Kilder: Bolius Politiken Idenyt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu