ANNONCE

Renteudgifterne falder med milliarder i 2012

21. december 2011 11:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Renteudgifterne falder med milliarder i 2012
Billede mangler

De historisk lave renter er godt nyt for boligejerne i 2012. For det giver ifølge Realkreditrådet en renterabat på 2,8 mia. kroner.
Omkring 300.000 låntagere for økonomisk glæde af de historisk lave renter til nytår, hvor renten på rentetilpasningslån sættes ned.
Den etårige rente sænkes fra ca. 1,6 til 1,2 pct. på et typisk rentetilpasningslån. Det svarer til, at ydelsen falder med ca. 80 kr. om måneden for et etårig rentetilpasningslån på en million kr. med afdrag. Og et tilsvarende afdragsfrit lån falder med 250 kr. pr. måned.
”Rentetilpasningslånene har givet låntagerne en lavere ydelse i 2011, og gør det fortsat i 2012. Besparelsen i renteudgifterne beløber sig til ca. 2,8 mia. kr. i 2012. Samtidig øges afdragene med knap 400 mio. kr. som følge af den måde, som rentetilpasningslån er indrettet på,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
 
Stor overtegning
I november og december 2011 blev der solgt realkreditobligationer for omkring 460 mia. kr., og interessen for at købe obligationerne var stor. Omfanget af buddene på de årlige auktioner var omtrent tre gange større end mængden af obligationer til salg.
 
“Der har været stor interesse for at købe obligationerne bag rentetilpasningslånene, da de er en sikker investering i en tid med finansiel uro. Det har været med til at sikre låntagerne lave renter,” siger Ane Arnth Jensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu