Republikanerne skoser Obama efter tale

13. februar 2013 11:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Republikanerne skoser Obama efter tale
Billede mangler

USA: Da præsident Barack Obama natten til onsdag havde leveret sin årlige tale til nationen, tog de politiske modstandere i Det Republikanske Parti ordet i deres egen improviserede tale til amerikanerne.

 

Den amerikanske senator og republikanernes præsidentkandidathåb, Marco Rubio, gjorde i sin tale et ivrigt forsøg på at ryste partiets image som forsvarer for de rige af sig, og han lagde stor vægt på sin egen arbejderbaggrund.

Hvor Obama i sin tale lagde vægt på, at USAs velstand ikke vokser alene ved at skære ned på de statslige budgetter, advarede Marco Rubio ifølge Reuters mod at tro, at det gavner den amerikanske økonomi at hæve skatterne for de rigeste, som Demokraterne ønsker.

»Hr. præsident, jeg er ikke imod dine planer, fordi jeg vil beskytte de rige. Jeg er imod dine planer, fordi jeg vil beskytte mine naboer«, sagde Rubio, der fremhævede, at skattestigninger for de mest velstående, kan skade middelklassen, fordi det kan medføre færre job.

Efter at have leveret sin tale på engelsk, slog Marco Rubio, der har cubanske rødder, over i spansk.

Den del af talen var henvendt til den store latinamerikanske del af befolkningen, som i overvældende grad stemte på Obama og Demokraterne under valget i november sidste år. Republikanerne har indset, at de er nødt til at hive flere latinostemmer i land, hvis de vil have magten i Det Hvide Hus, og mange spår, at det kan blive Marco Rubio, der får chancen for at gøre det, når næste amerikanske præsidentvalg finder sted i 2016.

Han var dog ikke den eneste republikaner, der tog ordet efter Obamas State of the Union-tale, skriver Reuters. Mens Marco Rubio formelt skulle tale på vegne af partiet, greb partikollegaen og Tea Party-medlemmet Rand Paul også lejligheden til at himle over både sit eget parti og Demokraterne.

»Begge partier er skyldige i at bruge for meget og i at beskytte deres hellige køer og lave aftaler bag lukkede døre, hvor alle her (politikerne i Washington, red.) vinder, mens hver en skatteyder taber,« sagde han og langede ud efter Obama;

»Store regeringer gør det dyrere at sætte mad på bordet. Store regeringer er ikke jeres ven. Præsidenten tilbyder jer gratis ting, mens hans politik gør jer fattige.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu