Restaurant var et ta’ selv-bord for rotter og skimmelsvamp

1. maj 2018 06:04 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

"Fødevarestyrelsen har ret", siger ejer.

Restaurant Dubrovnik har måttet have det helt store rengøringsudstyr i sving efter (endnu) et besøg af Fødevarekontrollen.

Flere restauranter har efterhånden mere eller minde åbne køkkener, så gæsterne kan sidde og følge med i, hvordan maden bliver tilberedt.

Det kan godt være, det have været at foretrække på restaurant Dubrovnik i Odense. Her har Fødevarekontrollen nemlig været forbi hele tre gange og uddelt smileyer, der ikke ligefrem var storsmilende.

29. november i 2017 kunne kontrollen konstatere, at der manglede en håndvask. Noget, der rent faktisk også blev påpeget i januar samme år. At den ting ikke var blevet bragt i orden, blev takseret til 5.000 kroner og en sur smiley. Restauranten havde på samme tid også problemer med egenkontrollen.

25. januar 2018 kom Fødevarekontrollen igen på besøg hos restaurant Dubrovnik. Og måtte igen kigge langt efter den håndvask, der efterhånden har været rapportens omdrejningspunkt i et år.

Udover, at der ikke stod på menukortet, at wienerschitzlen var fra en gris, gik restauranten nogenlunde nådigt igennem og rapporten endte med en mellemfornøjet smiley.

Sådan skulle det dog ikke blive ved at være.

Massivt angreb af skimmelsvamp

11. april bankede Fødevarekontrollen igen på døren i Vindegade 93 i det centrale Odense. Og her måtte der for alvor gang i blokken.

“På lille lager til ved bagtrappen, var loftet massivt angrebet af skimmelsvamp og på undersiden af diverse hylder i køleskabet i produktionskøkkenet, var der hvide/grønne skimmellignende plamager”, står der blandt andet i rapporten.

– Og de har ret. De har ret i alt, hvad de skriver, siger Slobodan Zivojinovic, ejer af restaurant Dobrovnik, til Newsbreak.dk.

Han fortæller, at han og konen har haft restaurant i 35 år.

Burde du så ikke kende reglerne?

– Jo, men jeg tror, vi måske er blevet for gamle, siger Slobodan Zivojinovic, der er 65.

Åben for skadedyr

Fødevarekontrollen er også efter restauranten i forhold til opbevaring af fødevarerne. Blandt andet står en dør åben, ligesom madvarer bliver opbevaret uemballeret.

“Herunder åben sæk med ris og pasta, løg osv. Lager 2 fremstod med sprækker i væggen og åbent loftrum der også havde sprækker og huller ud mod det fri”, står der videre i rapporten.

Den rapport ender med en politianmeldelse og en sur smiley.

– Er vi meldt til politiet? Nu har vi i hvert fald gjort alt rent, så nu venter vi bare på, at kontrollen kommer igen, siger Slobodan Zivojinovic, der igen understreger, at han ikke kan sætte en finger på Fødevarekontrollens besøg.

– Men de kommer altid, når vi har travlt, siger han.

Restaurant Dubrovnik ligger i gammelt hus

Slobodan Zivojinovic forklarer, at grunden til den dårlige hygiejne til dels beror på husets forfatning.

– Det er byens næstældste hus med fugt i kælderen, siger han, der også ved, det ikke er en undskyldning.

Konen er gået på pension, og nu er der snart Slobodan Zivojinovics tur. Men der står umiddelbart ingen i kulissen til at overtage.

– Børnene har ikke lyst, de har deres et liv, som han udtrykker det.

Du kan læse de tre rapporter her:

29. november 2017

25. januar 2018.

11. april 2018.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu