Restaurant Vejlegården går konkurs

4. marts 2013 17:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Restaurant Vejlegården går konkurs
Billede mangler

Restaurant Vejlegården er gået konkurs. Det oplyser restaurantens forpagter, Amin Skov, i en pressemeddelelse på restaurantens Facebook-side.

 

»Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele, at Restaurant Vejlegården ikke længere kan opretholdes økonomisk og er derfor pr. 4 marts 2013 gået konkurs,« oplyser Amin Skov i pressemeddelelsen.

Blandt årsagerne til konkursen peger Amin Skov på, at det ikke har været muligt at få udbetalt forsikringssummen, efter der udbrød brand på restauranten kort før jul sidste år. I januar valgte Sydøstjyllands Politi at anholde og sigte forpagteren for brandstiftelse og forsikringssvindel. Amin Skov blev løsladt efter grundlovsforhøret den efterfølgende dag, men politiet har opretholdt sigtelsen og efterforsker stadig, om branden kan være påsat.

»Så længe jeg er sigtet, vil forsikringen ikke udbetale vores del af forsikringssummen. Og så længe jeg ikke har nogen forsikringssum at istandsætte for, kan jeg ikke åbne restauranten, så der igen bliver indtægter til lønninger, leje og varer,« udtaler Amin Skov i pressemeddelelsen.

Restauranten har gennem en længere periode været ramt af en faglig blokade fra 3F, hvilket ifølge forpagteren også har været medvirkende årsag til, at restauranten nu er gået konkurs.

»Igennem det seneste år har 3Fs konflikt mod Vejlegården kostet mange ressourcer. Dette har kunnet mærkes især i den daglige drift og ikke mindst i vanskelighederne med at skaffe og tilføre kapital til virksomheden,« siger Amin Skov i pressemeddelelsen.

Konflikten mellem 3F og Restaurant Vejlegården opstod, fordi Amin Skov, da han overtog restauranten i november 2011, tegnede overenskomst med den gule fagforening Krifa. Det udløste en blokade fra 3F og satte en debat i gang om den danske model og det frie valg af fagforening. Og Amin Skov holder i sin pressemeddelelse fast i den debat:

»Fagforeninger som 3F skal ikke kunne konflikte virksomheder, der i forvejen har en anerkendt dansk overenskomst og har ordnede forhold. Det er en hån mod den danske models skabere, danske lønmodtagere, danske arbejdsgivere; det danske samfund i det hele taget,« siger Amin Skov.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu