ANNONCE

Resultat klar efter omtælling

20. november 2020 06:22 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

En manuel genoptælling af stemmerne i Georgia har fundet sted de seneste dage.

Resultat klar efter omtælling
Den manuelle omtælling i Georgia af stemmerne fra præsidentvalget lader ikke til at ændre på, at Joe Biden vandt delstaten. Det siger Brad Raffensperger, der er den minister i delstatens regering, som har ansvaret for blandt andet valg. (Arkivfoto) Foto: Megan Varner/AFP

Genoptællingen af stemmer i Georgia ændrer ikke på Joe Bidens sejr i den amerikanske svingstat. Det siger den republikanske delstatsminister Brad Raffensperger til den lokale tv-station WSB-TV torsdag lokal tid.

Omtællingen blev afsluttet ved midnat natten til torsdag lokal tid. Før den manuelle omtælling viste uofficielle resultater, at Biden førte over præsident Donald Trump med 14.000 stemmer. Raffensperger siger, at der ikke er “nogen tvivl” om, at Georgia vil bekræfte Bidens sejr i delstaten fredag.

– Revisionen ligger meget tæt på det, vi rapporterede fra valgnatten. Der er ikke en verden til forskel, siger Raffensperger til WSB-TV.

Georgia blev før valget anset som en svingstat, hvor valgresultatet ikke var givet på forhånd. Donald Trump har endnu ikke erkendt valgnederlaget til Joe Biden, der af flere store amerikanske medier blev udråbt som vinder 7. november.

Trump har uden at fremlægge konkrete beviser flere gange sagt, at han er blevet frarøvet sejren på grund af valgsvindel.

Uansvarligt

Netop det faktum, at Donald Trump bestrider dekomokratiets grundpille – valget – får den kommende præsident Joe Biden til at reagere. Han siger, det er med til at stemple USA i omverdenen, lød det torsdag i en udtalelse.

Præsident Trump har de seneste uger uden held forsøgt at omstøde resultatet af præsidentvalget med en række søgsmål. Derfor forsøger Trumps kampagne i disse dage at overtale republikanske delstatspolitikere til at gribe ind i flere svingstater, som Joe Biden har vundet.

Den nye strategi bliver bekræftet at tre unavngivne kilder, der har kendskab til sagen.

Ifølge amerikanske medier har Joe Biden vundet præsidentvalget med 306 valgmænd mod Donald Trumps 232. Biden siger torsdag efter et opkald med ti delstatsguvernører, at Donald Trumps forsøg på at omstøde resultatet af valget er “totalt uansvarligt”.

– Det sender en forfærdelig besked om, hvem vi er som nation, siger han.

Joe Biden er dog ikke bekymret for, at Trumps manøvrer vil forhindre ham i at overtage præsidentembedet 20. januar. Inden da skal Georgia ud i et vigtigt valg til senatet. På grund af meget lille margin mellem to kandidater, er der 5. januar såkaldt run-off, hvor der skal stemmes igen – men der kan kun stemmes på de to pågældende.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu