ANNONCE

Retsopgør truer med at rive familiefirma fra hinanden

23. november 2020 11:20 | Af: Newsbreak.dk

To fløje i det familieejede Julius M. Goldschmidt Holding ligger i åben krig med hinanden. Årsagen er en række beslutninger, som - ifølge byretten - er ulovligt vedtaget.

Retsopgør truer med at rive familiefirma fra hinanden
Martin Goldschmidt fører retssag mod familieselskabet Julius M. Goldschmidt sammen med en række andre minoritetsaktionærer. - Foto: Peter S. Mygind, EjendomsWatch/.

Citathistorie: EjendomsWatch

– Det her er folk, der misbruger deres stillinger i selskabet til at begå ulovligheder for at opnå personlig økonomisk vinding på andres bekostning. Det skal de ikke have lov til at slippe afsted med.

Sådan beskriver Martin Goldschmidt det drama, der har udspillet sig i det familieejede ejendomsselskab Julius M. Goldschmidt Holding igennem de sidste fem år.

Han og en række andre minoritetsaktionærer har ført retssag mod selskabets ledelse og bestyrelse, som, de mener, har tilsidesat vedtægterne – og i processen frataget dem aktier for hundrede tusinder af kroner.

I marts gav Københavns Byret minoritetsaktionærerne medhold i deres påstand om, at beslutningen om at skille datterselskabet Glostrup Erhvervsejendomme ud af koncernen var ulovligt vedtaget og derfor ugyldig.

Til næste år skal sagen for Landsretten. Hvis den stadfæster dommen, venter der et opgør om erstatningsansvar og om ejerskabet over ejendomme for millioner af kroner.

Går efter bestyrelsesmedlemmerne

– Hvis ledelsesforsikringen ikke dækker, så går vi efter bestyrelsesmedlemmerne; sætter deres huse på tvangsauktion én for én. Det er måden, man tager det opgør på, siger Martin Goldschmidt til EjendomsWatch.

Selskabet kalder sagsanlægget ”chikanøst” og et ”udtryk for mindretalstyranni.”

Ikke desto mindre viser en intern mail til aktionærerne, at bestyrelsen var bekendt med, at der var en risiko ved den – ifølge byretten – ulovlige beslutning. ”Men den var man villig til at løbe,” står der i brevet.

Ligeglade med loven

– De vidste det! Men de gjorde det alligevel. Det fortæller mig, at det her, det er mennesker, der er bedøvende ligeglade med loven, siger Martin Goldschmidt.

I den kommende uge går EjendomsWatch tæt på familiefejden i det mere end 100 år gamle selskab, der har ejendomme for over 600 mio. kr., og hvor de to fløje nu på femte år ligger fastlåst i et retsligt dødvande.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu