ANNONCE

Retspsykiater: Amagermanden indrømmer aldrig

19. december 2011 13:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Retspsykiater: Amagermanden indrømmer aldrig
Billede mangler

På trods af at være blevet kendt skyldig i to drab, syv voldtægter, røveri og forsøg på brandstiftelse med en overvældende bevisbyrde, vil den såkaldte Amagermand – hvis borgerlige navn er Marcel Lychau Hansen – stædigt holder fast i sin uskyld til evig tid.
Det vurderer speciallæge i psykiatri, Henrik Day Poulsen, over for Newspaq.
“De fleste mennesker ville være krakeleret og krøbet til korset for lang tid siden. Men ud fra det billede, jeg har af Amagermanden, vil jeg helt sikkert gætte på, at han holder fast i, at dommen er et justitsmord og en fejl fra rettens side,” vurderer Henrik Day Poulsen.
Han vurderer, at Marcel Lychau Hansen i høj grad mangler empati.
“Der skal dog en meget speciel personlighed – grænsende til det psykopatiske – til for at opretholde så massiv en benægtelse. Men hvis personen har disse disse egenskaber, der blandt andet kommer til udtryk ved et overdrevent selvbillede og en ekstrem mangel på empati, så kan man i sjældne tilfælde se, at gerningsmanden kan benægte meget, meget tydelige beviser fuldstændigt uden at lade sig påvirke det mindste af det.”
Ifølge speciallægen, der er ekspert i i retspsykiatri, er den hårdnakkede benægtelse dog langt fra ensbetydende med, at Marcel Lychau Hansen, der i pressen har fået kaldenavne Amagermanden, tror på sine egne forklaringer.
“Nej, en person som Amagermanden ved udmærket godt, hvad han har gjort. Det er kun over for omverdenen, at han opretholder denne her facade, hvor han nægter sig skyldig, uanset hvor klare beviserne er imod ham,” siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu