Rideklub-leder lettet efter brand: “Vi er sluppet meget heldigt”

16. maj 2018 11:28 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Aftenvagten lukkede, slukkede og kørte klokken 22.00. Tyve minutter senere brændte bygningen.

Gentofte Rideklub, der har plads til over 70 heste, ligger blot 300 meter fra Gentofte Brandstation. Det naboskab blev udnyttet til fulde tirsdag aften, da der pludselig udbrød brand i en af skolens bygninger.

– Vi er sluppet meget heldigt, siger daglig leder af Gentofte Rideklub, Michael Weisbjerg, til Newsbreak.dk.

Branden blev opdaget af skolens aftenvagt, der er på stedet om aftenen indtil lukketid 22.00. Der blev lukket, slukket og låst som altid, og aftenvagten, der har bopæl på skolen, kørte et smut til Lyngby.

– Han kom tilbage ved 22.20-tiden. Da så han røg og flammer på bagsiden af vores personalestue, fortæller Michael Weisbjerg. Det andet personale, der bor på stedet, blev alarmeret, og der blev ringet 112.

Hurtig udrykning

Beredskab Øst rykkede ud til stedet, og 26 brandmænd brugte de næste timer på at lokalisere, tæmme og slukke branden. Der blev brugt kræfter på at sikre stalde og ridehaller, og rideklubbens personale fokuserede særligt på én stald. Den der ligger tættest på personalestuen.

Hestene herfra blev flyttet over i stedets to andre stalde, væk fra branden, og ifølge Michael Weisbjerg foregik det i rimelig ro og orden. Han ankom selv til stedet, da de mange brandmænd havde rullet slangerne ud og var gået igang med deres arbejde.

– Der er ingen panik. Brandfolkene var i kontrol, og vores staldfolk fik hjælp fra private, fortæller Michael Weisbjerg, der vurderer, at op mod 12 personer gav en hånd med, da hestene skulle flyttes fra ét hjem til et andet.

Bekymrede ejere

Beredskabet havde slukket det sidste ved 03.00-tiden. Michael Weisbjerg fortæller, at de havde problemer med en tagkonstruktion, der gav røg fra sig flere gange.

– Det ulmede, og hver gang de fik det slukket, begyndte det at ryge ad helvede til igen, fortæller han.

Problemet blev dog løst på professionel vis, og dagen derpå venter rideklubben egentlig bare på politiet.

Nordsjællands Politi har til Newsbreak.dk oplyst, at man skal have teknikere ud og undersøge stedet. Michael Weisbjerg håber, at det sker allerede onsdag, så de kan få skaderne vurderet og få fundet ud af, om noget skal rives ned og bygges op igen, eller om man kan reparere sig ud af situationen.

Hans, og det resterende personales, arbejde har tirsdag nat og onsdag handlet om at informere stedets kunder, hestenes ejere om, hvad der er sket.

– Vi har fortalt folk, at situationen er under kontrol. De har været beroligede fra starten af, fortæller Michael Weisbjerg.

Faktisk er situationen så meget under kontrol, at både stald og skole holder åbent i dag. Det kan man takke brandvæsnet for.

– Brandvæsnet ligger kun 30 sekunder herfra. En brandmand fortalte mig, at skulle de have kørt et kvarter for at nå ud til branden, var det brændt ned, fortæller Michael Weisbjerg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu