ANNONCE

Ridende politi i mærkelige problemer

6. september 2019 06:51 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det er svært at finde heste til ridende politi, siger Københavns Politi. Politisk er der ny tvivl om driften.

Ridende politi i mærkelige problemer
Der blev afsat finansiering til ridende politi på finansloven for 2018. Her ses politibetjente til hest i Allinge på Bornholm under Folkemødet 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Snart to år efter, at et politisk flertal besluttede, at man ville genindføre det ridende politi, er Københavns Politi fortsat på jagt efter brugbare heste.

Men det har vist sig at være sværere, end man først havde regnet med.

Det skriver Jyllands-Posten.

– Vi leder med lys og lygte efter de her heste, som vi tror på, er derude. Men folk er forståeligt nok også glade for deres egne heste og er derfor ikke altid lige interesseret i at sælge dem til os, siger Jakob Søndergaard, vicepolitiinspektør og leder af rytterisektionen under Københavns Politi, til avisen.

Han betoner, at politiet lige nu “har gang i mange ting”, og på den positive front tæller, at politiet nu er oppe på syv heste – to mere, end da man ligeledes bragte en hesteefterlysning i april.

Er det pengene værd?

Men sideløbende med eftersøgningen er der skabt fornyet politisk tvivl om, hvorvidt et ridende politi overhovedet er pengene værd, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen kan de kommende politiforhandlinger blive den genrejste politihests fald.

Penge til et ridende politi kom i stand efter et stort ønske fra Dansk Folkeparti. Pengene blev afsat som en del af finansloven 2018 med blå blok og altså ikke som en del af politiforliget, hvor Socialdemokratiet er med.

Men der er ikke en økonomisk plan for driften derefter.

Artiklen fortsætter under videoen

Dansk Folkeparti mener, at problemet burde have været løst nu.

– Bundlinjen er, at det her er trukket alt for meget i langdrag. Derfor vil jeg nu rette henvendelse til ministeren, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, som havde forventet, at det ridende politi havde været i aktion i 2018.

Bliver hastende overhalet?

Lige nu ser det ud til, at hestene er ved at blive overhalet af de kommende forhandlinger om en ny politiaftale, der ventes i løbet af efteråret. Og forhandlingerne kan blive et benspænd for de heste, hvor hovedparten altså ikke er fundet endnu.

– Jeg anerkender, at politiet har lavet et stort forarbejde og har købt heste og stald, men måske er det ikke det vigtigste sted at kaste penge efter lige nu, hvor vi kan se, at sagsbehandlingstiderne stiger, og politiet næsten ikke kan løfte dets kerneopgaver, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, retsordfører hos SF.

Politiet har før haft heste i “uniform.” Frem til 2012 havde politiet således en ryttersektion. Da blev den nedlagt, for så at blive genoplivet i 2017, da der blev sat penge på finansloven til at finansiere enheden. Nu er der dog tvivl om, hvorvidt hestene når at komme ud af startboksen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu