ANNONCE

Rigsrevision går nu i dybden med skandaletog

5. december 2011 12:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rigsrevision går nu i dybden med skandaletog
Billede mangler

Sagen om de skandaleramte IC4-toge skal på ny undersøges. Denne gang er det Rigsrevisionen, der vil kigge sagen efter i sømmene.
Det er på opfordring fra Statsrevisoernen, at Reigrevisionene nu har besluttet at sætte en undersøgelse i gang. Det oplyser DSB.
Blandt andet skal der ses på, hvorfor det er gået så galt med leveringen af IC4-togene, der skulle have været fuldt kørende og på skinner helt tilbage i 2006.
Den seneste frist for leveringen af de sidste IC4-tog er nu rykket til slutningen af 2012.
Også problemerne med driften skal kigges på i den nye undersøgelse. Enkelte IC4-tog har været ude at køre, men efter man har oplevet bremseproblemer, er de alle nu stoppet på ubestemt tid.
I DSB er man positiv over for endnu en undersøgelse af skandaletogene.
“DSB bidrager gerne til enhver afklaring og åbenhed om IC4, og vi stiller naturligvis alt det materiale, Rigsrevisionen måtte ønske til brug for undersøgelsen, til rådighed,” siger Jacob Kjær, der er økonomidirektør og konstituerede administrerende direktør i DSB.
Også i 2006 var Rigsrevisionen inde og undersøge IC4-togene. Det er DSB’s forlig med den italienske leverandør AnsaldoBredo fra maj 2009, der er grunden til at man igen vil tage sagen op.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu