Rigsrevisionen vil undersøge Dong-fyring

24. april 2012 08:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rigsrevisionen vil undersøge Dong-fyring
Billede mangler

Rigsrevisionen får nu mulighed for en gang for alle at afklare, om Anders Eldrup blev fyret som direktør i DONG, fordi han forgyldte nøglemedarbejdere. Eller om årsagen skyldtes, at Anders Eldrup forfulgte en ambitiøs vindmøllestrategi?
Som en del af Rigsrevisionens kommende undersøgelse af DONG Energy A/S har rigsrevisor Anni Nørskov nemlig besluttet sig for også at se på »Finansministeriets varetagelse af ejerrollen,« som hun skriver i et notat til Folketingets statsrevisorer. Det skriver Information.
– Denne del af undersøgelsen vil desuden omfatte en analyse og vurdering af, hvordan ministeriet gennem et aktivt ejerskab fører et overordnet tilsyn med selskabets økonomiske og forretningsmæssige udvikling, resultater og risici, hedder det i notatet.
Ifølge formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), må rigsrevisionen dog i denne forbindelse i første omgang afvente den kommende voldgiftssag mellem Anders Eldrup og DONG, da statsrevisorerne principielt er modstandere af sideløbende undersøgelser.
En sag Anders Eldrup har anlagt, efter at en advokatundersøgelse og kammeradvokaten har konkluderet, at han misligeholdt sine forpligtelser ved blandt andet ikke at fortælle DONG’s bestyrelse om de udvalgte medarbejderes høje bonusordninger.
– Anders Eldrup mener jo, at der har været en form for uenighed, og det er på grund af det, at han muligvis er blevet fyret – selv om det ikke var den egentlige begrundelse – i stedet for spørgsmålet om lønningerne, siger Peder Larsen til avisen og forklarer videre.
– Hvis Anders Eldrup imidlertid godkender påstandene fra DONG’s bestyrelse under voldgiftssagen, så må man vel formode, at det ikke ligger langt væk fra sandheden. Og omvendt.
Kilde: Information

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu