ANNONCE

Rigsrevisor: Institut lyver om regnskabsrod

21. januar 2012 11:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rigsrevisor: Institut lyver om regnskabsrod
Billede mangler

Sagen om rod i regnskaberne hos Institut for Menneskerettigheder er langt fra afsluttet, til trods for at instituttet selv har hævdet det modsatte.
Det siger Rigsrevisionen, som er den institution, der er igang med at undersøge det omdiskuterede institut, skriver Information.
Instituttet afleverede i mandags en redegørelse til udviklingsminister Christian Friis Bach (R), hvori de hævdede, at regnskabsrodet for længst var ryddet op i.
De skrev også, at “Rigsrevisionen ikke har haft anfægtelser over for oprydningsarbejdet.”
Men Rigsrevisor Henrik Otbo fastslår nu, at “der udestår et betydeligt arbejde på Institut for Menneskerettigheder for at sikre, at regnskabsprocedurer og afstemning og oprydning kommer på plads,” siger Otbo til avisen.
Direktøren på instituttet trækker sine beskrivelser af situationen i land efter Rigsrevisionens påstand.
“Det beror på min fejl, at jeg har misforstået de oplysninger, jeg er blevet meddelt. Og det har formentligt også været en dumhed fra min side, at jeg har skrevet det,” siger direktør Jonas Christiansen.
Udviklingsminister Christian Friis Bach står fast på, at han gentagende gange har har sagt, at sagen om instituttet ikke skulle afsluttes, på trods af den redegørelse Jonas Christiansen har sendt ham.
“Jeg venter på Rigsrevisionens konklusion og forventer, at arbejdet med at rydde op på Institut for Menneskerettigheder intensiveres,” siger han.
Udviklingsminsteren satte mandag Institut for Menneskerettigheds økonomiske bevillinger i ro, efter det kom frem, at der i en årerække sandsynligvis var lavet regnskabsfusk for over tre millioner kroner.
Kilde: Information

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu