Riis-rytter brækkede kravebenet

24. januar 2013 10:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Riis-rytter brækkede kravebenet
Arkivfoto: Team Saxo-Tinkoff.
Team Saxo-Tinkoff

Arkivfoto: Team Saxo-Tinkoff.

Den amerikanske mester Timmy Duggan, der er ny rytter hos Team Saxo-Tinkoff, styrtede og brækkede kravebenet i Tour Down Under.

 

I en rundkørsel styrtede den amerikanske mester så uheldigt, at han måtte køres direkte på hospitalet med en støttekrave om nakken. Senere bekræftede Duggan selv på Twitter, at han er kommet alvorligt til skade.

– Kravebenet er helt sikkert brækket. Et par andre ting bliver evalueret nu, men jeg er rimeligt ok.

– Blev syet i en dyb flænge ved albuen. Der sad en stor træflis derinde, skriver Duggan, der tidligere er kommet tilbage efter et styrt, der tilføjede ham en hjerneskade.

Etapen blev vundet af Tom Jelte-Slagter, der kører fra Blanco-holdet, det tidligere Rabobank. Den 23-årige hollænder tog dermed sin første sejr som professionel, da han i spurten afviste etablerede stjerner som Matt Goss og verdensmesteren Philippe Gilbert.

– Det er utroligt, jeg kan ikke tro på det. Jeg kunne se på TV, at jeg var først, og at jeg så efter de andre. Jeg troede de kom, men jeg var den stærkeste. Det er fantastisk.

Waliseren Geraint Thomas fører stadig sammenlagt, mens Tom-Jelte Slagter nu er rykket op på andenpladsen. Chris Anker Sørensen er på 20. pladsen bedst placerede rytter fra Team Saxo-Tinkoff, 32 sekunder efter den førende Sky-rytter.

Fredagen ligner på forhånd en ny mulighed for sprinterne, når rytterne skal ud på 126 km fra Modbury til Tanunda, inden lørdagens afgørende etape, hvor rytterne afslutter med at forcere Old Willunga Hill.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu