Riis-rytter brækker næsen fire steder

1. marts 2013 21:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Riis-rytter brækker næsen fire steder
Billede mangler

24-årige Marko Kump har ikke fået den bedste start hos Team Saxo/Tinkoff. Den unge rytter er kun lige startet på holdet 1. januar, og inden han har fået mulighed for at vise sine evner er han sat ud af spillet.

 

På den syv km lange prolog ved cykelløbet Driedaagsen van West-Vlaandern var Kump uheldig og styrtede i et sving. Rytteren kom så slemt til skade, at han hurtigt bringes til det lokale hospital.

– Marko kørte i høj fart ind i et sving og mistede kontrollen. Han styrtede frontalt ind i barrieren, og vi kørte med det samme til hospitalet til undersøgelser. Det viser sig nu, at han har brækket næsen fire steder, fået hjernerystelse og har et forslået knæ. Jeg tror desværre, det betyder 2-3 ugers pause, konstaterede holdets læge Peter Lagrou fredag aften.

Prologen blev vundet af belgieren Kristof Vandewalle fra Omega Pharma-Quick Step. Bedste Saxo-Tinkoff rytter var australieren Jay McCarthy, der kom ind i den 23. bedste tid, 23 sekunder langsommere end Vandewalle. Løber fortsætter med to etaper i weekenden, lørdag 175 km fra Brügge til Harelbeke, og søndag 182 km fra Nieuwport til Ichtegem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu