Riis ser gerne højere dopingstraffe

18. februar 2013 11:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Riis ser gerne højere dopingstraffe
Billede mangler

Team Saxo-Tinkoffs holdejer Bjarne Riis har ikke givet interviews til danske medier, siden september sidste år, hvor Tyler Hamiltons anklager om dopingen kom frem. Men i sidste uge blandede Riis sig for første gang i lang tid i dopingdebatten, da han sagde, at han tror, at alle i cykelsporten fortryder noget fra fortiden. 

 

Søndag pippede ørnen en lille smule igen. Det skete da han sammen med sin stjerne Alberto Contador og Saxo Bank-bossen Lars Seier Christensen var i Dubai i et reklamefremstød for banken. Her blev Bjarne Riis blandt andet interviewet om cykelsportens store dopingproblem, og han blev spurgt, hvad der skal til for at komme dopingen til livs.

– Cykelsporten vil gøre, hvad der er nødvendigt, svarede Riis ifølge The National i Dubai.

– Hvis sanktionerne har behov for at blive strengere, så bliver de strengere, sagde holdejeren.

Lars Seier Christensen har lige siden han indledte sit store engagement i Bjarne Riis og det danskbaserede cykelhold støttet op om Riis uanset hvilke anklager, der er kommet frem. Hovedsponsoren har hele tiden hæftet sig ved at de oplysninger, der er kommet frem om Riis og doping, handler om en tid før Saxo Bank involverede sig.

– Desværre handler diskussionen om ting, der skete for mange år siden. Jeg føler med den nuværende genreration af ryttere, som kontant skal stå til ansvar for problemer, som blev skabt af en anden generation af ryttere.

– Jeg synes, vi skal give cykling større kredit for at være en af de sportsgrene i verden, som i løbet af de seneste fem år har gjort absolut mest for at få doping af vejen. Vi er meget tilfredse med det, og vi tror, at dopingen bliver et mindre problem i fremtiden, siger Lars Seier Christensen.

I artiklen med The National fortæller Riis og Contador, at de se Team Sky og specielt Chris Froome som den største konkurrent i Tour de France til sommer. Læs det her (eksternt link)

Bjarne Riis mangler dog fortsat at svare på konkrete spørgsmål om specielt tiden på Team CSC. Sporten.dk har 12 spørgsmål, som vi forgæves har forsøgt at få svar på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu