Riis taler: Vi fortryder alle noget

12. februar 2013 13:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Riis taler: Vi fortryder alle noget
Billede mangler

Siden september sidste år har Bjarne Riis ikke villet tale om doping, selvom beskyldningerne mod ham har været mange. Men tirsdag løsnede han lidt op, da cyclingnews.com spurgte Bjarne Riis til Operacion Puerto og hans tidligere rytter, Ivan Basso.

– Jeg tror, at vi alle fortryder noget, svarede Riis til journalisten fra cyclingnews.com før 2. etape af Tour of Oman.

– Jeg vil ikke sige noget om Basso eller nogen andre. Jeg har ikke set Gazzetta dello Sport. Det er ikke tidspunktet for mig til at tale om alt det her, for der er en proces i gang. Så jeg føler ikke behov for at kommentere på noget, sagde Bjarne Riis.

I cykelsporten diskuteres det i øjeblikket, hvordan man kommer dopingen til livs, og hvordan de sidste skeletter kommer ud af skabet. I den proces er en slags sandhedskommission blevet foreslået. En ramme, hvor man kan fortælle om fortidens synder uden de normale sanktioner gælder.

Bjarne Riis hentyder, at det er en løsning, som han gerne ser bliver etableret.- Jeg tror, at alle har en interesse i at være en del af løsningen, hvis det er en fair og sund løsning. Alle har en interesse i den rigtige løsning, siger Riis, som gerne vil høre mere om, hvordan en sandhedskommission i givet fald vil komme til at fungere.

– Først skal vi forstå, hvad det er, og hvad det betyder. Det er vigtigt, før vi tager nogle beslutninger, siger Riis.

De alvorlige anklager mod Bjarne Riis tog fat, da Tyler Hamilton i september sidste år udgav sin bog “Det hemmelige løb”, hvor han fortalte, at det var Bjarne Riis, som introducerede Hamilton for dopinglægen Eufemiano Fuentes.

Hamilton har siden uddybet, hvordan Riis var en del af Hamiltons dopingprogram på Team CSC. Ivan Basso blev et par år efter Hamilton også blandet ind i Fuentes dopingsystem, men i modsætning til Hamilton siger Basso, at Riis ikke var vidende om Bassos forbindelse til den forbudte læge. 

BT har siden september forsøgt at få Bjarne Riis til at svare på de konkrete anklager. Det har han ikke ønsket.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu