»Riis var kontakten«

19. februar 2013 20:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»Riis var kontakten«
Billede mangler

Den tidligere Team CSC-rytter Tyler Hamilton har efterhånden sagt det mange gange, men denne gang gør han det under ed i retten i Madrid.

 

»Bjarne Riis satte mig i kontakt med Eufemiano Fuentes.«

Sådan lød det fra Hamilton, da han i går via et webcam fra den spanske ambassade i Washington vidnede i retssagen i Madrid, kaldet Operacion Puerto.

Hamiltons forklaring stemmer overens med den historie, han har fortalt i sin bog ’Det hemmelige løb, og som han siden har uddybet i flere interview.

Hamilton mødte første gang Fuentes i 2002, da han var skiftet til danske Team CSC. Bjarne Riis var manden, der introducerede Hamilton for Fuentes. Det skete ved, at Riis gav Hamilton et telefonnummer på Fuentes, som han skulle ringe til.

Hamilton tog derefter kontakt til Fuentes og mødtes første gang med ham på en rasteplads i Spanien.

»Han tilbød mig doping. Det var EPO, testosteron, HGH, insulin. Det var alt,« forklarede Hamilton i går.

Hamilton fortalte i vidneskranken, at han i løbet af sine tre år som kunde mødtes med Fuentes mange gange for at få taget blod ud af eller ind i kroppen. Hamilton har tidligere forklaret, at Riis ved én lejlighed var til stede, da Hamilton fik en behandling af Fuentes.

Hamiltons vidneudsagn kommer ikke som nogen overraskelse for nogen, men kan vise sig at få store betydning. Da Hamilton afgav sin vidneforklaring, sad Anti Doping Danmark (ADD) og fulgte med fra afstand. Informationer i Operacion Puerto kan blive brugt i det danske efterretningsarbejde.

»Vi har et samarbejde med den spanske anti doping-organisation, så vi følger med i alle de sager, der er lige nu, og hvordan de kan have betydning for det fælles optrevlingsarbejde. Vi har ikke direkte andel i Fuentes-sagen, men vi har en direkte informationskilde,« siger direktør i ADD, Lone Hansen, som endnu ikke kan fortælle, hvor langt man er fra at kunne oprette nye dopingsager blandt andet på baggrund af Michael Rasmussens dopingindrømmelse.

Bjarne Riis oplyser via sin pressechef, at han ikke har nogen kommentar til Hamiltons forklaring.

Contador skal ikke vidne

Først skulle Alberto Contador vidne i sidste uge, så blev det flyttet til på fredag, og nu skal han slet ikke vidne alligevel.

Forsvarsadvokaten for den dopinganklagede Manolo Saiz, som er tidligere sportsdirektør for Liberty Seguros, har valgt ikke at indkalde Alberto Contador, som vidne i retssagen i Madrid. Det oplyser retten i Madrid.

Forsvarsadvokaten havde oprindeligt indkaldt Contador, fordi han har kørt for Liberty Seguros, og fordi han altid har benægtet at have noget med doping at gøre.

I går kom det også frem i retten i Madrid, at der er opstået et problem omkring rytteren Angel Vicioso. Den nuværende Katusha-ryttere skulle have vidnet på fredag, men han er forsvundet, og politiet kan ikke finde ham. Vicioso bliver derfor heller ikke afhørt fredag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu