ANNONCE

Risiko for skimmelvækst i dansk ost

26. april 2021 18:16 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

En lille maskinfejl har været skyld i at et helt parti ost nu er blevet trukket tilbage

Risiko for skimmelvækst i dansk ost
Skimmel betyder at en ost bliver trukket tilbage. Foto: Johner Images,

Der skulle ikke andet end en lille fejl til, før end et helt parti skiveost måtte trækkes tilbage med stemplet: Uegnet som fødevare. Og det ærgrer administrerende direktør Henrik Nørby i den lille virksomhed Bigfood Danmark ApS i Svendborg.

– Jeg tror der er tale om få procent af det. Hvis du kender sådan en ostepakke, så er der en overfolie, og så kan du tage skiverne op. Der kan man sige i den proces, hvor osten bliver formstøbt og lukket, er fejlen sket. Én af pladerne er ikke blevet lukket. Når der så kommer et lille hul, er der risiko for skimmelvækst – ligesom i en åben pakke rugbrød, fortæller han til Newsbreak.dk.

Der er tale om ostene Palancares Curado og Palancares Semi-Curado, som kan købes i Kvickly, Superbrugsen, DagliBrugsen, Coop365 og hele landets Faktabutikker. Og det er netop i Fakta, at utætheden er blevet fundet.

Alt skal væk

Men selvom Henrik Nørby vurderer, at der kun er tale om få pakker, det er gået ud over, så kræver det selvfølgelig, at man tækker produktet tilbage, forsikrer han.

-Fødevaresikkerheden skal være i top, og derfor var der ikke nogen tvivl – så tager vi alt væk, siger han til Newsbreak.dk.

– Men det er svært, jeg har det selvfølgelig ikke godt med det her, fortsætter han.

Han hæfter sig dog ved, at der ikke har været henvendelser fra forbrugere, der har købt produktet.

Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt produktet til at enten smide det ud eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu