Ritt Bjerregaard retter hård kritik mod Thorning

2. marts 2013 07:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ritt Bjerregaard retter hård kritik mod Thorning
Foto: Facebook.

Det er »fuldkommen absurd« at sænke selskabsskatten, og embedsmænd har fuldstændigt overtaget styringen af den økonomiske politik.

 

Sådan lyder kritikken af regeringen fra den tidligere minister og EU-kommissær Ritt Bjerregaard i lørdagens Politiken, hvor hun hævder, at politikken under Helle Thorning-Schmidt (S) er mere højredrejet end det, man kunne forvente at fra Lars Løkke Rasmussen (V), hvis han sad ved roret i Statsministeriet.

»Den ligger generelt set og på en række afgørende punkter til højre for en Løkkeregering,« siger den tidligere socialdemokratiske toppolitiker til Politiken, som spørger, hvor regeringen har overhalet højre om?

»Først og fremmest i den økonomiske politik. Sådan noget som en nedsættelse af selskabsskatten virker fuldkommen absurd,« lyder svaret.

Ifølge Ritt Bjerregaard er regeringens helt store problem, at den mødte uforberedt op, da den tog over efter Løkke. Og det står desværre i skarp kontrast til Anders Fogh Rasmussen, som kunne støtte sig til en drejebog, da han overtog regeringsmagten tilbage i 2001.

»Da man dannede S-R-SF-regeringen, måtte S og SF stort set kassere alt det, de var gået til valg på, fordi de radikale vandt valget,« siger Ritt Bjerregaard til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu