ANNONCE

Rockguitarist død

4. august 2020 11:34 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han brød igennem med Molly Hatchet i kølvandet på kollegers tragiske ulykke.

Rockguitarist død
Arkivfoto.

Guitaristen Steve Holland, kendt fra Molly Hatchet og Gator Country, er død. Det oplyser bandet Gator Country på Facebook.

I efteråret 2019 annoncerede bandet, at Steve Holland var blevet indlagt for at modtage blodtransfusioner, og i nyheden om guitaristens død kan man læse, at hans helbred havde været for nedadgående i et stykke tid.

Steve Hollands død betyder også, at gruppen Molly Hatchet officielt ikke er her mere. Ultimate Classic Rock skriver, at Steve Holland var ét af seks medlemmer i det, der er kendt som den ægte udgave af Molly Hatchet.

Gruppens forsanger, Danny Joe Brown, døde i 2005. I 2006 døde guitaristen Duane Roland. I 2015 døde trommeslager Bruce Crump, og i 2017 døde både guitarist Dave Hlubek og bassist Banner Thomas.

Succes efter ulykke

Molly Hatchet blev dannet af Dave Hlubek i 1971. Dave Hlubek og Steve Holland lærte hinanden at kende i 1974, hvorefter Holland blev en del af Molly Hatchet. I 1976 bestod Molly Hatchet af de medlemmer, der siden blev kendt som den ægte udgave af bandet, og Ultimate Classic Rock skriver, at Molly Hatchet blev populære, og kendte, for deres rockmusik, i kølvandet på at musikelskere forsøgte at udfylde tomrummet efter, at bandet Lynyrd Skynyrd havde mistet tre af deres medlemmer i en flyulykke.

Danny Joe Brown forlod Molly Hatchet i 1980, mens Steve Holland fulgte trop og sagde op i 1983.

Ultimate Classic Rock skriver, at Steve Holland lærte at spille guitar, da han var 8 år gammel. Han blev en del af Molly Hatchet, efter at han var flyttet til Jacksonwille i Florida, hvor han mødte Dave Hlubek i en pladeforretning.

Gator Country blev dannet i 2005, da Steve Holland begyndte at spille sammen med en række musikere, der havde det til fælles, at de også havde spillet med i Molly Hatchet.

Det er uvist, præcist hvad Steve Holland er død af, eller hvor gammel han blev.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu