Rockwool opjusterer efter skuffende regnskab

27. august 2013 08:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rockwool opjusterer efter skuffende regnskab
Billede mangler

Den danske producent af isoleringsmaterialer lukker andet kvartal ved at skrue op for forventningerne til 2013.

Rockwool regner nu med et overskud på mellem 700 og 750 millioner kroner – et løft i forhold til den tidligere udmelding på 700 millioner kroner.Omsætningen forventes stadig at ligge »lidt over« 2012.

Opjusteringen kommer i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets resultater for andet kvartal, som til gengæld er en spids dårligere end forventet.

Nettoresultatet hedder 194 millioner kroner, 20 millioner under forventningen, men 14 millioner kroner over resultatet i samme periode sidste år. Driftsoverskuddet stiger med 24 millioner kroner til 564 millioner – 19 millioner under forventningen.Afrundet lander omsætningen som forventet på 3,7 milliarder kroner – 82 millioner højere end i andet kvartal 2012.

»Det vesteuropæiske isoleringsmarked har i andet kvartal genvundet en del af første kvartals tabte fremdrift. Den afdæmpede aktivitet i byggesektoren giver dog fortsat svære forretningsbetingelser. Der er begyndende tegn på at nogle af de mest vanskelige markeder som Spanien, Italien og UK nu atter er ved at være klar til vækst,« skriver Rockwool, som også melder om fremgang i Østeuropa og annoncerer i forbindelse med regnskabet investeringer for 500 millioner kroner i Polen.

Rockwool melder om en solid amerikansk afsætningsbase for sin nye fabrik i Mississippi. Til gengæld skuffer det kinesiske marked dels som følge af »den politiske usikkerhed omkring de fremtidige brandsikkerhedsregler for obligatorisk brug af ikke-brændbar isolering i Kina og dels som følge af stigende lokal konkurrence.«

Rockwool drager fordel af lavere priser på støberikoks, mens de fleste øvrige råvarepriser har stabiliseret sig på et højere niveau end sidste år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu