Rockwoolfyring: 3F håber på fornuftige løsninger

22. maj 2015 13:26 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk
 
Rockwoolfyring: 3F håber på fornuftige løsninger
Rockwool i Vamdrup fyrer omkring 60 medarbejdere. Arkivfoto: Elo Christoffersen
Rockwool i Vamdrup fyrer omkring 60 medarbejdere. Arkivfoto: Elo Christoffersen

Rockwool i Vamdrup fyrer omkring 60 medarbejdere. Arkivfoto: Elo Christoffersen

Rockwool i Vamdrup fyrer omkring 60 medarbejdere. I næste uge bliver der sat navn på de fyrede

– Det er noget lort.

Sådan lød den umiddelbare kommentar fra Mogens Lassen, faglig sekretær ved Faglig Industri i 3F Kongedalen, hvor de mange fyrede hos Rockwool er organiseret, da Ugeavisen talte med ham.

60 medarbejdere bliver fyret fra fabrikken i Vamdrup, og de fyrede får besked i næste uge, hvor der bliver sat navn på, hvem der må forlade fabrikken.

Fyringerne kommer på baggrund af Rockwools beslutning om at udvide fabrikken i Doense ved Hobro.  Fabrikken i Doense opjusterer i samme omgang staben med 50 mand.

Mogens Lassen har et tæt kendskab til de mange ansatte på fabrikken, da indtil for blot et halvt år siden var fællestillidsmand hos de mange Rockwool-medarbejdere i Vamdrup.

– Jeg kender mange af dem. og jeg håber, at de igangværende forhandlinger nu ender ud i nogle fornuftige løsninger omkring aftrædelser og uddannelse til de fyrede, fortæller Mogens Lassen til Ugeavisen.

– Stillinger i Doense bliver også tilbudt til folkene fra Vamdrup. Men jeg ved da godt, at der er meget langt mellem Vamdrup og Doense, siger Klaus Hovmøller.

Han fortæller, at medarbejderne i længere tid har frygtet konsekvenserne af den store investering, Rockwool har lavet i den anden danske fabrik i Doense ved Hobro:

– Samtidig har der jo på grund af krisen ikke været nok gang i byggebranchen til, at der er nok at lave, fortæller Mogens Lassen.

– Jeg håber nu på, at man kan opsuge de 60 personer, der bliver fyret. Vi vil naturligvis gøre alt for at hjælpe dem videre, men det virker i vores område ikke som om, at de store virksomheder i øjeblikket tager folk ind, konstaterer Mogens Lassen, der selv arbejdede på Rockwool i Vamdrup gennem 10 år, inden han for et halvt år siden blev faglig sekretær i den lokale fagforening.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu