Rød fløj: Spionsagen kan få konsekvenser

13. april 2012 12:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rød fløj: Spionsagen kan få konsekvenser
Billede mangler

De skarpeste hjerner blandt de studerende på Københavns Universitet skulle hverves til at forråde Danmark og hjælpe Rusland.
Det lyder som noget fra en hårdkogt spionfilm, men ifølge anklagen mod en 49-årig finsk professor fra Københavns Universitet, så er det virkelighed og ikke fiktion.
Med forbehold for, at professoren er tiltalt og endnu ikke dømt, er det en skræmmende sag, mener Socialdemokraterne.
“Nu skal han først gennem domstolsystemet, men hvis man finder ud af, at der findes sådan en aktiv agentvirksomhed i Danmark, så har vi et stort problem. Et stort problem, som vi blandt andet har brug for at få snakket med den russiske regering om,” siger Socialdemokraternes retsordfører Ole Hækkerup til Newspaq.
De Radikale mener også, at sagen er opsigtsvækkende, men vil nu vente og se, hvad dommens udfald i spionsagen bliver.
“Nu må vi afvente domstolens afgørelse, inden vi drager konklusioner. Jeg har stor tillid til magtens tredeling herhjemme og vil nu se tiden an,” siger De Radikales retsordfører Jeppe Mikkelsen.
Ole Hækkerup er forbeholden med at lange ud efter russerne på nuværende tidspunkt, men sagen kan få politiske konsekvenser i forholdet mellem Danmark og Rusland.
“Der skal ikke drages forhastede konklusioner, men bliver han dømt for at have spioneret for russerne, så vil denne sag få politiske konsekvenser. Hvilke konsekvenser, der bliver tale om, må vi se på, når en eventuel dom er faldet,” siger han.
Professoren er oprindeligt fra Finland, men har siden 1999 arbejdet som professor på Københavns Universitet.
PET har overvåget ham igennem otte år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu