Rød og blå utilfredshed med hemmelige dommere

8. april 2012 14:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Rød og blå utilfredshed med hemmelige dommere
Billede mangler

Fra højre til venstre i folketingssalen stilles der spørgsmål ved de hemmelige dommere, der sættes i spidsen for nogle af terrorretssagerne herhjemme.
Der er bred enighed om, at det er problematisk, at PET kan hemmeligholde dommerne i retssager.
Venstres retsordfører Karsten Lauritzen mener, at det kan ende med, at befolkningen mister tilliden til PET, der står bag hemmeligholdelsen af dommere.
“Der er ingen gennemsigtighed og ingen til at kontrollere PET, når en forsvarsadvokat ikke kan få at vide, hvilken byret og dommer, der har givet en kendelse til en telefonaflytning.” siger han til Newspaq og tilføjer.
“PET skal have en effektiv værktøjskasse til at bekæmpe terrorisme. Men det er ikke en blankocheck til at indføre hemmelige dommere og hemmelige domstole.”
I modsatte ende af det politiske spekter hos Enhedslisten, er man heller ikke begejstrede for de hemmelige dommere. Heller ikke selvom det kun er tilfældet i terrorsager.
“Især når der er tale om alvorlige anklager, er det vigtigt, at retssikkerhedsgarantierne bliver overholdt, så man får en fair rettergang. En af de garantier er, at man kender dommeren,” siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Newspaq, og tilføjer, at hun er overrasket over de hemmelige dommere.
Retssagen mod de fire mænd, der er sigtet for at planlægge en terroraktion mod JP/Politikens hus på Rådhuspladsen, starter i næste uge. I denne sag er dommerne også hemmeligholdte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu