Rød politisk rådgiver vil i Folketinget

15. februar 2013 11:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Rød politisk rådgiver vil i Folketinget
Billede mangler

Pelle Dragsted, der i dag er politisk rådgiver for Enhedslisten, vil ved næste valg kæmpe for en plads i Folketinget.

 

Det skriver Information.

»Jeg har jo været ansat nogle år i Enhedslisten – og været med til at støbe kuglerne – så det kan være spændende også at være med i forreste geled,« siger han til avisen.

38-årige Pelle Dragsted har siden 2005 arbejdet i Enhedslisten, først som udenrigspolitisk medarbejder og dernæst som pressemedarbejder. I dag optræder han også i medierne som blogger og debattør,

Han har tidligere været aktiv på den yderste venstrefløj. Som 17-årig blev han medlem af Antifascistisk Aktion, og flere gange er han i sin ungdom blevet anholdt af politiet. I 1998 blev han dømt for hærværk mod Sandholmlejren, og i 1999 var han blandt den gruppe, som den danske nazi-leder, Jonni Hansen, kørte ind i, da de var i gang med at save hans plankeværk i stykker, skriver Information.

Men det er fortid for Pelle Dragsted, der i dag står et andet sted end i 90erne.

»Jeg tager klart afstand fra brugen af vold og den slags midler. Det hører ikke hjemme i Danmark. Jeg har aldrig forsøgt at skjule, hvad jeg mente dengang, hvad jeg mener i dag – og hvorfor jeg har valgt at fortsætte mit politiske arbejde i Enhedslisten. Det må være det afgørende,« siger han.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), som Pelle Dragsted de seneste år har stået bag, tøver ikke med at anbefale Pelle Dragsted.

»Jeg mener, at Pelle i den grad vil kunne bidrage til vores folketingsgruppe med noget af det, som jeg synes, han er rigtig god til: Nemlig at udfordre højrefløjen på den ideologiske bane – og altså dens dogmer om, at den eneste løsning på alt er at sætte skatterne og lønnen ned og at den offentlige sektor er en byrde,« siger hun til Information.

På grund af Enhedslistens rotationsordning, der betyder, at et medlem af Folketinget ikke kan blive genvalgt som kandidat på partiets årsmøde, når personen har siddet i Folketinget i syv år, vil flere Enhedslisten-profiler ryge ud ved næste valg.

Både Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), og finansordfører Frank Aaen (Ø) falder for rotationsprincippet. Om Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) kan genopstille afhænger af, hvornår valget udskrives.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu