Røde Kors alligevel nægtet adgang til Homs

2. marts 2012 20:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Røde Kors alligevel nægtet adgang til Homs
Billede mangler

Den internationale nødhjælpeorganisation Røde Kors er blevet nægtet adgang til bydelen Baba Amro i den syriske by Homs, trods tidligere at få grønt lys fra myndighederne.
Røde Kors skulle ellers have evakueret syge og sårede, efter bydelen Syriens tredjestørste by Homs i mere end tre uger er blevet bombarderet og beskudt af den syriske hær, skriver BBC News.
“Det er uacceptabelt, at folk, der har haft brug for nødhjælp i flere uger stadig ikke har modtaget nogen hjælp,” siger nødhjælpeorganisations præsident, Jakob Kellenberger, i en erklæring.
Røde Kors havde syv lastvogne med nødhjælp som skulle ind til Baba Amro med fødevarer, medicin og tæpper i følgeskab med ambulancer fra den syriske Røde Halvmåne.
De syriske myndigheder lovede torsdag, kort tid efter at oprørere havde trukket sig ud af bydelen, at nødhjælpsorganisationer måtte køre ind i den ramte område fredag.
Præsident Bashar al-Assads regering har ikke oplyst, hvorfor Røde Kors blev blokereret fra bydelen.
Normalt boede der omkring 100.000 mennesker i Baba Amro inden konflikten, men nu er der kun nogle få tusinde tilbage.
Den spanske journalist Javier Espinosa, der er den ene af ??to journalister, der flygtede til Libanon fra bydelen for kort tid siden, beskriver beskydningerne af lokalbefolkningen således:
“Det var meget systematisk. De starter beskydningen klokken 06.00 om morgenen, og de er færdige klokken 18.00. Så der er intet sted at skjule sig, fordi der ikke er nogen krisecentre. Du kan bare vent i dit hus og håbe, at de ikke rammer dit hus. Og der er ikke noget grundlæggende ting som mælk til babyer eller brød og vand.”
Kilde: BBC News

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu