Røde Kors frygter flere tsunamier

11. april 2012 16:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Røde Kors frygter flere tsunamier
Billede mangler

Mørket er ved at falde på i Indonesien, hvor Røde Kors frygter, at der natten igennem kan komme flere tsunamier.
“Der har allerede nu været et stort efterskælv, og i løbet af natten vil der være flere, som kan forårsage flere tsunamier,” siger Birgitte Ebbesen, der er regionalchef for Røde Kors i Sydøstasien, til Newspaq.
Derfor er udfordringen fortsat at få flyttet folk væk fra kystområderne, fortæller hun.
Birgitte Ebbesen er i Indonesiens hovedstad, Jakarta, hvor situationen er meget rolig. Men i Aceh, som er det område, der er tættest på jordskælvet, fortæller hun, at situationen er en helt anden.
“Folk er ramt af panik, kan jeg se på de billeder, der kommer deroppe fra. Folk søger væk fra deres huse og væk fra kystområdet, for de fleste af dem har oplevet tsunamien i 2004”, fortæller hun.
Efter det første jordskælv blev der udsendt en tsunamivarsel, men der kom kun en lille bølge. Siden har der dog været flere store efterskælv, hvor myndighederne fortsat advarer om, at der er mulighed for tsunamier.
Birgitte Ebbesen forklarer, hvorfor det stadig giver god mening at få folk væk fra kystområderne.
“Det første jordskælv var horisontalt, og havde derfor kun en lille risiko for at lave en tsunami. Men nu kommer der efterskælv, og dem ved man ikke, hvordan bliver,” fortæller hun.
Myndighederne i Indonesien har da også fortsat opretholdt beredskabet, nu hvor natten er faldet på i det hårdt prøvede land.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu