Røde Kors holdes væk fra syrisk kampområde

3. marts 2012 15:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Røde Kors holdes væk fra syrisk kampområde
Billede mangler

Sårede og døde ligger på gaden i den syriske by Homs, men Røde Kors kan ikke få adgang til at hjælpe dem. Det siger Arne Vågen, der er katastrofechef i Dansk Røde Kors.
“Vi frygter, at vi vil finde et antal sårede og et antal omkommende. Vi regner med, at der er stor behov for medicin, fødevarer og anden assistance,” siger han til Newspaq.
Især i forstaden Baba Amro har der været voldsomme kampe, og det er blandt andet den forstad, som Røde Kors ikke kan få adgang til. Til gengæld har Røde Halvmåne været derinde længe, forklarer Arne Vågen.
“Røde Halvmåne har jo haft adgang til de her områder i længere tid, og de har erfaret, at det kan være temmelig voldsomme ting, der er sket,” siger Arne Vågen.
Han mener, at den officcielle begrundelse for at Røde Kors ikke kan komme ind er hensynet til nødhjælpsarbejdernes sikkerhed. Om det også er den reelle grund, ønsker han ikke at udtale sig om.
De seneste meldinger fra Syrien går på, at den syriske hær også i dag har affyret granater og maskingeværer i byen. Ialt menes over 5.000 at være dræbt i løbet af det seneste års opstand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu