Røde Kors: Syrere flygter fra nødhjælpen

8. marts 2012 11:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Røde Kors: Syrere flygter fra nødhjælpen
Billede mangler

Der er næsten ingen mennesker tilbage i det sønderskudte kvarter Baba Amr i byens Homs.
Det syriske militær har haft held med planen om at blive ved og ved med at angribe oprørernes bydel, indtil alle enten er døde eller flygtet fra de uophørlige bombardementer.
Røde Kors er tilstede ved den syriske grænse, og kan lige nu dagligt komme ind til Homs med nødhjælp. Men de har mødt et andet problem.
“Vi oplever meget, at de folk, der er flygtet væk fra kampene, tager ud i landsbyer hos venner og familie. Så vi skal se, hvordan vi kan nå dem og sikre, at de får den hjælp, de får brug for,” fortæller Bjarke Skaaning, der er seniorrådgiver for mellemøsten i Røde Kors, til Newspaq.
Han er netop nu på vej til Libanon ved den syriske grænse. Her skal han forsøge at koordinere nødhjælpsindsatsen og sørge for, at man er klar til at tage imod de mennesker, der bliver evakueret fra Syrien.
I Røde Kors ser man bekymret på, at situationen i det plagede land udvikler sig.
“Den største udfordring er, at det her fortsætter. Ikke kun i Homs, men rundt omkring i Syrien,” siger Skaaning og fortsætter:
“Det er vigtigt for os, at de diskussioner, der har været mellem Røde Kors og de stridende parter, om en våbenhvile på to timer hver dag, så vi kan komme ind med nødhjælp, den skal fortsætte. Forhåbentligt kan man finde en løsning, der gør, at vi kan komem til at levere nødhjælp hver dag.”
Seniorrådgiveren skal mødes med Røde Kors internationale partnere og finde ud af, hvordan de får hjælpen frem på bedst mulig måde.
Og der er stor brug for hjælp til de hårdt prøvede syrere.
“De har behov for næsten alt. Det er folk, der er flygtet fra kampe, og de mangler mad og tæpper. Der er også en efterspørgsel på vand, for mange steder er vandforsyningerne lukkede eller ødelagt,” forklarer Bjarke Skaaning.
Oprøret i Syrien har stået på i et år. Befolkningen forsøger at vælte præsident Bashar al-Assad, men regimets reaktion på det har været blodig vold og drab på civilbefolkningen. FN vurderer, at op mod 8.000 mennesker har mistet livet. Andre parter vurderer dog , at det tal kan være endnu højere. Dagligt dør op mod 100 mennesker i landet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu