Røde Kors vil have udvisningsdømte kriminelle ud af Sandholm

15. februar 2013 10:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Røde Kors vil have udvisningsdømte kriminelle ud af Sandholm
Billede mangler

Det er uholdbart, at personer som den udvisningsdømte bandeleder Danny Abdalla, der afsoner en dom på otte års fængsel for blandt andet narko, har sin hverdag i Center Sandholm sammen med helt almindelige asylsøgere. Det siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

 

»Eksemplet med bandelederen viser, at det er uhensigtsmæssigt at placere den type mennesker i Center Sandholm sammen med asylsøgere. Men jeg er rigtig glad for, at et flertal i Folketinget er i gang med at kigge på andre muligheder for at placere den type mennesker. Røde Kors har et møde med justitsministeren på mandag om selv samme sag,« siger Anders Ladekarl til Berlingske Nyhedsbureau.

Ekstra Bladet skriver fredag, at der hver dag bruges 19.000 skattekroner på at have to vagter til at mandsopdække bandelederen, der blot er én af 52 udvisningsdømte kriminelle, der lever på tålt ophold i Danmark. Gøres vagtordningen permanent, vil den koste knap syv millioner på årsbasis, skriver avisen.

»Når manden har to vagter på sig, er det jo fordi, ansatte og de andre asylansøgere i Center Sandholm er nervøse, og det skaber jo i det hele taget en meget ubehagelig stemning, som gør det vanskeligt at skabe normalitet i centret,« siger Anders Ladekarl.

Danny Abdalla blev 13. januar i år løsladt efter at have afsonet en tidligere dom på et års fængsel for at have været i besiddelse af en pistol med 19 skarpe skud på sit værelse i centret. Efter løsladelsen anbragte Udlændingestyrelsen den kriminelle bandeleder, der har boet 20 år i Danmark og har fire børn, der alle er danske statsborgere, på Danhostel i Hillerød.

Siden kom han tilbage til centret – denne gang mandsopdækket.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu