ANNONCE

Røde partier vil forbyde røg på små værtshuse

29. december 2011 13:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Røde partier vil forbyde røg på små værtshuse
Billede mangler

Røgen skal helt væk fra de danske beverdinger. Det mener både De Radikale og Enhedslisten, der vil lægge op til et totalforbud for rygning i det danske natteliv, når rygeloven skal genforhandles til foråret. Det betyder, at værtshuse og kroer på under 40 kvadratmeter fremover også skal være røgfri, hvis det står til De Radikales sundhedsordfører, Camilla Hersom.
“Det virker helt mærkeligt, at bare fordi man er en lille enhed, så må man gerne sidde og ryge, men hvis det er en stor enhed, så må man ikke, for effekten er jo den samme,” siger Camilla Hersom.
Hun bakkes op af Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, der mener, at det også er et spørgsmål om arbejdsmiljø.
“Der står også mennesker bag disken på små værtshuse og arbejder. Og jeg mener, de har krav på et arbejdsmiljø, der er røgfrit,” siger Stine Brix.
Også Socialdemokraterne vil gerne stramme op på loven, men for det store regeringsparti er det vigtigst, at der er et bredt forlig bag rygeloven, ligesom der var det, da den forrige lov blev lavet i 2007. Det siger forebyggelsesordfører Flemming Møller Hansen. Han er utilfreds med den nuværende lov, hvor det er tilladt at ryge på mindre værtshuse.
“Det kunne sikkert være blevet en rigtig god lov, hvis den var blevet kontrolleret og sanktioneret ordentligt, men det har vist sig, at det er den ikke blevet på noget som helst tidspunkt, så det er et af de punkter, hvor man skal gøre det bedre,” siger Flemming Møller Hansen.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu