Røde partier vil vride armen om på borgmester

15. februar 2013 01:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Røde partier vil vride armen om på borgmester
Billede mangler

I København vil Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten nu tvinge den radikale beskæftigelsesborgmester Anne Mee Allerslev til at give langtidsledige positiv særbehandling, hvis de søger akutjob i hendes forvaltning, skriver Politiken.

 

Det siger beskæftigelsesordfører Neil Stenbæk Bloem (SF), og dermed optrappes konflikten på rådhuset om kommunens håndtering af de udfaldstruede langtidsledige.

Flere røde borgmestre har skrevet til deres egne forvaltninger, at langtidsledige skal foretrækkes ved ansættelser også selv om de ikke skulle være de mest kvalificerede til jobbet.

Det nægter Anna Mee Allerslev.

»Vi er bekymret for udviklingen, som akutordningen er ved at tage i København og for den service, vi leverer til borgerne, hvis det bliver virkelighed«, siger hun til Politiken.

Men det røde flertal i beskæftigelses- og integrationsudvalget kan komme til at tvinge hende til det.

»Anna Mee og højrefløjen kan tordne alt det, de vil, imod dette initiativ. Det var borgmesterens eget parti, der har været med til at skubbe tusindvis af københavnske dagpengemodtagere ud over kanten siden årsskiftet – nu må vi røde partier i kommunerne så gøre alt, hvad vi kan, for at bøde faldet«, siger Neil Stenbæk Bloem.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ipsen fra Københavns Universitet advarer mod at give de langtidsledige særbehandling. Han mener, at det vil resultere i dårligere service, når man ansætter mindre kvalificerede medarbejdere.

»Taberne bliver også de andre ledige, der bliver overhalet af nogle mindre kvalificerede. Man fordeler fattigdommen, men man får ikke løst problemet«, siger Flemming Ibsen til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu